Op de spoorlijn Antwerpen - Neerpelt rijde treinen niet verder dan neerpelt. Eindigt hier het spoor of loopt het verder tot in Nederland

Treinen

Weet jij het antwoord?

/2500

De spoorlijn eindigt hier niet, maar er rijden geen passagiersstreinen (meer). Maar dat is men wel weer van plan in de toekomst. Lees meer op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_19 Toegevoegd na 12 minuten: NB De spoorlijn loopt van Neerpelt, via grensplaats Hamont, naar Weert.

Het spoor loopt verder door Nederland tot in Duitsland. Belgie wil dit traject door Nederland wederom in dienst gaan stellen voor goederentransport tussen Antwerpen en Duitsland. Nederland zegt milieubezwaren te hebben, ook wegens overlast voor de bewoners langs het spoor. Bovendien is er te weinig geld voor beschikbaar.

Het stuk Neerpelt(B) - Budel(NL) wordt nog (bijna) dagelijks gebruikt voor een goederentrein naar de Zinkfabriek. Tussen Budel en Weert heeft een enkele keer nog een goederentrein gereden maar er is momenteel geen geregeld vervoer meer. Juridisch gesproken is dit traject ook nog open voor treinverkeer en zou direct gebruikt kunnen worden. Het is een paar jaar geleden ook opgeknapt voor nieuw spoorvervoer. Roermond - Dalheim ligt al veel langer stil, daar kan momenteel ook niets rijden omdat het spoor behoorlijk vervallen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100