Kan je nog met de strippenkaart naar Zuid-Holland reizen?

Wij wonen op de grens van Utrecht en Zuid-Holland, en nou is de strippenkaart in Zuid-Holland wel al afgeschaft. Maar in Utrecht nog niet. En nu willen wij morgen naar Gouda met de bus (de 180). Dus nu vraag ik me af of dat nog mogelijk is met strippenkaart, aangezien deze bus dus over de grens van Utrecht naar Zuid-Holland rijd.

BTW heb ik wel een (opgeladen) OV-chipkaart, maar mijn broertje nog niet, deze willen wij dan meteen gaan opladen in Gouda (aangezien dit niet hier in de buurt kan, dan maar meteen daar, we zijn er dan toch.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is volgens mij een geval van de "overgangsfase", zoals wordt uitgelegd op de site van OV-chipkaart: http://www.ov-chipkaart.nl/allesoverdeov-chipkaart/waarreizen/overgangsfase/ De gehele heenreis zou dan met de strippenkaart gemaakt kunnen worden, zoals ook door de site wordt aanbevolen.

In Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland kun je niet meer met Connexxion reizen met de strippenkaart. Je kan alleen nog met een OV-chipkaart of een los kaartje reizen.

In Den Haag mag je niet meer met Veolia met de strippenkaart ook niet met HTM. Ik zou geen losse strippenkaart halen bij de conducteur veel te prijzig voor 30 2.50 (HTM) bij Veolia 3.50. Dus zou ik niet doen gewoon een OV-chipkaart aanmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100