Mag je met een 2e klas kortingskaart in de 1e klas zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan een kaartje kopen waarmee je "opwaardeert" naar 1e klas. Houders van een kortingskaart kregen zo'n kaartje als goedmakertje voor de ongemakken tijdens de winterperiode. Het (papieren) kaartje was één dag geldig in 1 bepaalde maand.

Nee, dat mag niet.

Bedoel je gewoon de kortingskaart van de NS? Die geldt voor de eerste en de tweede klas. Je moet wel een eerste klas kaartje met korting kopen om in de eerste klas te mogen reizen.

Nee, tuurlijk niet

Mag je met een 2e klas kortingskaart in de 1e klas zitten? Je vraagt naar de bekende weg. Maar er is wel een mogelijkheid om bij te betalen. Toegevoegd na 5 minuten: opwaarderen heet dat.

Nee,dat mag niet,dan heette het wel 1e klas kortingskaart! Er staat duidelijk 2e klas kortingskaart!

Er bestaan geen 1e of 2e klas kortingskaartne bij NS. Wel moet je, als je de kaart als OV chipkaart gebruikt, aangeven of je 1e of 2e klas wil reizen. Als je dan in een andere klasse wil reizen als waarvoor je je hebt aangemeld, kun je de kaart niet als OV-chipkaart gebruiken en zul je een kaartje moeen kopen bij automaat of loket.

Je mag dan niet 2e klas zitten (maar goed dat is al een aantal keer verteld, niet?). Wel wil ik er aan toevoegen dat diverse conducteurs hebben verteld dat het de 2e-klas reizig(st)er is toegestaan om 1e klas te gaan zitten, als er bij de 2e klas geen zit-plekken meer zijn. Dit heb ik zelf altijd gedaan (heel veel mensen weten dit niet) en het enige irritante is dat het wel eens wil gebeuren dat je kwade blikken krijgt van 'deftige zakenmannetjes'. Overigens ga ik nog even research doen of ik een bron kan vinden die staat of dit daadwerkelijk mag, maar het is mij altijd verteld en ik heb NOOIT een boeite gekregen o.i.d. Toegevoegd na 3 minuten: Wat ik nu tegenkom: '"U mag met een 2e klas vervoerbewijs niet 1e klas reizen. Ook niet als er in de 2e klas geen zitplaats is. Als u in het bezit bent van een geldig vervoerbewijs voor de 2e klas dan kunt u bij een Servicebalie, Kaartautomaat met aanraakscherm, de Reizigerskiosk en NS-verkooppunt wel een Overgangsbewijs kopen voor het traject dat u 1e klas wilt reizen.'' Bij is het dus wel altijd 'gedoogd' en de conducteurs hebben mij dus wat anders verteld.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/trein-tweed...

Van mij mag je, want ik vind 't zo ie zo stom dat ze zo iets gemaakt hebben, als het druk is in de 2e kan/mag je niet eens naar de 1e maar personen met pakken aan + koffertje kunnen wel in de 2e klas komen. En met die kaartjes ook, ook zo stom alsof ze het ruiken als je er wel of geen heb, met wel een kaartje komen ze nooit en ga je keer zonder wordt je gecontroleerd en dan kost het nog eens 35eu om een kaartje in de trein te kopen...amehoela. En waarom maken ze die kaartmachine ook zo dat je zonder datum kan, en dan moet je 'm ook nog eens zelf knippen, dat is dan toch hun taak niet de jouwe? En waarom is voor 1e klas duurder dan 2e? Wat maakt het verschil dan...Maar goed, het mag dus gewoon niet. Sorry voor de lange antwoord, ik wordt hier zo pissed om al die rare regeltjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100