Mag men op een scooter vol met boodschappen?

Ik heb laats iemand gezien op een scooter met een krat bier tussen de benen en de medepassagier had twee tassen in de handen vol met boodschappen.
Mijn vraag is mag dat officieel ?
ps de scooter was een bromscooter

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat mag, maar je mag niet te breed zijn en belangrijker je moet altijd de scooter volledig onder controle hebben. Dus goed kunneO sturen, uitwijken en remmen. Ook mogen je boodschappen niet van de scooter (kunnen)afvallen. Zou je zelf onderuit gaan dan heb je pech, maar zou door jouw schuld een ander in de problemen komen dan kan je een proces-verbaal krijgen en in extreme gevallen zou zelfs de verzekeringsmaatschappij moeilijker kunnen doen bij de afhandeling van de schade.

Bronnen:
http://wetboek.net/WVW/5.html

Er zijn geen regels voor hoeveel en wat voor bagage je mee mag nemen op een brommer. Dus zolang je het overige verkeer niet in gevaar brengt (dat mag nooit) is het toegestaan. In dit geval: als de scooter op deze manier wat veel ruimte inneemt, mag het wel. Er is namelijk geen regel dat een brommer inclusief bagage een maximale breedte mag hebben. Als de bestuurder door alle bagage echter niet in staat is om goed te rijden en daardoor gaat slingeren, mag het niet.

Je mag inclusief belading niet breder worden dan 1 meter. En je moet veilig kunnen rijden. Dus de passagier achterop met twee tassen, dat zal wel bij elkaar breder zijn dan 1 meter en dat mag dus niet. En de krat bier tussen de benen... zolang dat maar geen belemmering is om het voertuig te kunnen besturen, is het geen probleem.

zolang je nog vooruit komt mag alles

Ik rij ook scooter en sjouw soms ook van alles mee. Dat het volle boodschappentassen zijn wil niet zeggen dat ze ook heel zwaar zijn. Voorzover ik weet zijn er geen regels en mag je meenemen wat je kan. Slim is wel om altijd op veiligheid te letten. De scooter wordt met te zware last onbestuurbaar.

ja die van mij werd ook altijd als pakezel gebruikt. Trouwens mijn fiets ook ( tas in zitje voor, tas in zitje achter, tas aan zitje achter recht hangend en ook nog eentje links. Gaat prima totdat er een hengsel breekt. Maar op je vraag te antwoorden, zolang je niet raar uitsteekt en je het veilig verder vervoert kunnen ze je weinig maken denk ik. Ik heb ook wel eens een brommer met lange latten hout zien rijden, toen had ik wel zo iets van "MAG DAT???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100