Mag je bekeurd worden voor door rood licht rijden als je met motor voorsorteert voor in de rij?

Ik ben twee keer bekeurd met de motor voor door rood licht rijden (180,-).
Ws doordat ik voorsorteerde bij het stoplicht wat op rood stond. Ik ben echter niet doorgereden maar vooraan in de rij gaan staan. Ws net op op door een lus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag want je rijd over de stop streep heen en dus door rood.

Je mag in een file door de rij heen rijden, Voor verkeerslichten hoor je gewoon achteraan te gaan staan. En de flitsers reageren pas als je geheel over de lijn heen bent. Dat is niet even vlak voor een auto hoor.

Zoals je, ook als motorrijder, heel goed weet betekend rood licht: stoppen voor de stopstreep. De detectielussen liggen er vlak naast, als jij daar op gaat staan gaat de flitser af. Vroeger werden twee foto's gemaakt, als daarop te zien was dat je stilstond kreeg je volgens mij geen boete, maar waarschijnlijk wisten teveel motorrijders dat en reden na de tweede foto alsnog door. Gewoon netjes aansluiten en wachten dus maar, net als iedereen. Toegevoegd na 1 minuut: 'vlak naast' moet zijn 'vlak na' (vlak na de stopstreep dus)

Onder een bepaalde snelheid (volgens mij 20 km/p uur) werken de flitspalen niet. Dus wat je verteld kan niet. We hebben dit zelf getest een aantal jaar geleden. Als je langzaam door rood rijd word je niet geflitst.

Kan niet. Je rijdt pas door rood wanneer je onder de verkeerslichten door rijdt en dan pas kan er een foto gemaakt worden. Die witte streep staat er niet als start/finish lijn. Wanneer je als automobilist bij de streep gaat staan dan heb je het beste zicht om de verkeerslichten te zien. Stel je voor dat het glad is en je kan niet op voor de streep stoppen en met 2 wielen ben je over de streep heen; dan krijg je echt geen bekeuring.

Hij heeft het denk ik over bekeurd door een agent! Niet geflitst, wat dat zou inderdaad niet kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100