Als ik met mijn fiets met 40km/u door een 30 km zone rij ben ik dan strafbaar?

Als ik met mijn auto door een 30 km zone rij heb ik altijd moeite om mij hieraan te houden. Vaak zie ik wielrenners veel harder rijden. Is dit strafbaar.

Ik heb zo'n idee dat ze niet strafbaar zijn omdat volgens mij de max. snelheid alleen voor motorvoertuigen is.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ne, er geldt voor de fiets geen maximumsnelheid. Toegevoegd na 37 seconden: Je kunt, als je het bont maakt, echter wel bekeurd worden: ARTIKEL 5 WVW Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

Je riskeert wel tegengehouden worden. Maar bekeuringen met geldboetes daar heb ik nog niet van gehoord. Maar wat als de overdreven snelheid de oorzaak zou zijn van een ongeval? Hoe zullen de verzekeringen er op reageren wanneer men kan aantonen dat de overdreven snelheid van de fietser de oorzaak is ? Dat weet ik zo nog niet.

Je kunt ook geflitst worden

De aangegeven snelheden gelden voor alle weggebruikers. Een fietser is ook een weggebruiker en hoort zich hier ook aan te houden. De snelheid van 40 km/u is niet voor veel mensen weggelegd en zal dus niet vaak voorkomen. Je zult er niet voor worden aangehouden en/of bekeurd, maar deze snelheid kan in sommige gevallen wel voor gevaren zorgen. Hou je dus gewoon aan de regels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100