Hoe heet de cirkel om de trapper van je fiets?

Ik heb laatst heel goedkoop een fiets gekocht. Er mist alleen een cirkelvormige plaat voor het tandwiel bij de trapper (Foto meegestuurd). De kettingkast zelf is van aluminium en hoort bij de fiets dus ik ben aan het kijken of ik alleen een vervangengende cirkel kan vinden. Ik heb alleen geen idee hoe deze cirkel heet.
Alvast bedankt voor de hulp.

Ps: als iemand weet waar ik zo een cirkel kan kopen zou ik daar ook erg blij mee zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kettingkast of alleen een cirkel (zonder kast) heet een kettingbeschermer. U kunt het beste de hele kettingkast vervangen. De kans op het vinden van het ontbrekende onderdeel lijkt mij ontzettend klein. Dit betreft geen standaard maat.

Een kettingkast of kettingbeschermer is precies hetzelfde. Oudere fietsen hebben een dichte stevige kettingkast. Het materiaal is vaak metaal. Het nadeel is, dat als deze kapot is, je een nieuwe moet kopen. Bij jou mist het deel dat het tandwiel beschermt. Dat onderdeel krijg je niet los. Als ik jou was, zou ik een universele kettingkast kopen.

Bronnen:
https://www.fietsenmakendoejezelf.nl/fiets...

Het is een vulschijf voor het crankgat. Daarvoor kan ik slechts één los onderdeel vinden, een zwarte Hesling vulschijf Excelle. Voor een paar euro bij álle fietsonderdelenwinkels te koop. Volgens https://www.fietsenmakendoejezelf.nl/fiets-reparaties/kettingkasten/ kunnen Batavus fietsen die vóór het jaar 2000 gemaakt zijn vaak gemakkelijk voorzien worden van een Hesling Excelle of universele kast. Fietsen die vanaf 2000 gemaakt zijn kun je voorzien van een Saber kettingkast.

Toegevoegd op 15 juli 2019 15:47: afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100