Mag een kinderfietsje ,waarmee alleen overdag mee wordt gereden ,zonder licht de weg op?

Dus heb ik het over een fietsje zonder verlichting ,tot en met de leeftijd van 10 jaar.

Toegevoegd na 5 minuten:
De fiets rijdt dus ook zonder enig verlichting omdat het er niet op zit.Dus is niet aanwezig..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe mag dit niet.Hier in dit landje weet je nooit waneer het gaat regenen of dat het donker wordt.Een fiets(je) moet TEN ALLE TIJDEN een goed,werkende verlichting hebben.Bij mijn dochter op school werden laats alle fietsen gecontroleerd door de politie en ik kreeg dit zwart op wit.Zij had namelijk geen werkende verlichting.

Als je met overdag bedoeld dat er nog voldoende zonlicht aanwezig is, ja dan mag dat. Volgens mij is de maatstaf dat als de straatverlichting aangaat er ook op voertuigen licht gevoerd moet worden.

Je mag met die fiets op weg. alleen als het mistig is zou je licht moeten voeren die kans is heel klein Toegevoegd na 1 minuut: U krijgt een boete als u: in het donker, bij schemer en overdag bij slecht zicht rijdt zonder het voorlicht en achterlicht aan te hebben; rijdt zonder reflectoren op de achterkant van uw fiets, op de trappers en op de wielen of banden. U kunt ook een boete krijgen als het fietslicht een afwijkende kleur heeft, knippert of als u het op een verkeerde plek draagt. De geldende boetes voor verkeersovertredingen vindt u in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ver...

Ja dat mag. Alleen als het zicht op de weg minder wordt waarbij er licht nodig is, dus ook overdag, dan mag je er niet op fietsen. Je kunt er dan voor kiezen om verder lopend met de fiets je pad te volgen. Dit is het meest veilige op de stoep en als er geen stoep is zover als mogelijk aan de zijkant van de weg tegen de rijrichting in. Zolang een voetganger niet verplicht is om verlichting te dragen, dan zou dat mogen. Wat je als voetganger mee zeult, dat moet jezelf weten. Je kan er ook voor kiezen om zelf verlichting op de fiets te plaatsen. Dat hoeft niet per definitie verlichting met ynamo te zijn. Voor weinig geld kun je al lampjes op batterijen kopen en deze zijn simpel te plaatsen. Zo voorkom je dat je toch moet gaan lopen, mocht het schemer wel vallen of in het geval van mist.

Verlichting op een fiets is NIET verplicht, wanneer er geen licht gevoerd hoeft te worden. Met andere woorden: overdag bij normale weersomstandigheden hoeft een fiets niet voorzien te zijn van verlichting. Waar een fiets wel altijd van voorzien moet zijn: Voertuigreglement Artikel 5.9.51 Fietsen op twee wielen moeten zijn voorzien van: a. een niet-driehoekige rode retroreflector aan de achterzijde van het voertuig; b. witte of gele retroreflectoren aan de wielen; c. vier ambergele of gele retroreflectoren aan de trappers. Het komt eigenlijk niet voor dat de politie overdag bekeuringen schrijft voor het ontbreken van deze zaken. Toch biedt het ook overdag extra veiligheid, dus is het wel aan te bevelen om de fiets te voorzien van goede reflectoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100