Terugtraprem remt niet, maar slaat de trappers door in traprichting; hoe los ik dit op?

Ik heb laatst een aanvaring met een auto gehad, daarna rare speling in mijn achterwiel. Dit geprobeerd te verhelpen, met redelijk succes, want de speling is weg. Alleen... als ik nu rem (achteruittraprem) slaan de trappers door in de traprichting en rem ik dus niet! Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit op kan lossen? En helaas ben ik in Spanje, en is de fietsenmaker geen oplossing; terugtrapremmen weten ze nauwelijks iets van...

Ah, tis een Halfords omafiets, remarm zegt: HISTOP TUV27238

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst zou ik er niet meer op fietsen, want dit is erg gevaarlijk , stel dat je een heuvel ( berg ) affietst en je moet remmen. Het probleem zit in de achteras van het achterwiel.dit kan slijtage zijn,en moet vervangen worden.

Kijk eerst eens of dit metalen ding wel vast zit op de stang.

Heeeeel gauw naar de fietsenmaker!!!

Je zult de remnaaf open moeten maken. In de naaf vind je 4 cilindrische rolletjes die bij een ring met oploopnokken oplopen als je remt. De ring met oploopnokken is versleten en die dien je te vervangen. Voor de zekerheid de 4 rollen ook maar vervangen. Meestal koop je dit als een setje. vraag een kennis in nederland zo'n setje op te sturen. Daarna doet de rem het weer voor jaren. De fietsemaker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100