Geplakte band door fietsenmaker na een half uurtje weer lek, wat kan ik doen?

Vanmiddag ben ik naar de fietsenmaker geweest met mijn lekker band. De fietsenmaker gaf mijn twee opties : een nieuwe binnenband voor 15 euro inclusief montage of de band laten plakken voor 9.50. Ook omdat mijn fiets gloednieuw is besloot ik voor de optie om mijn band te plakken. De fietsenmaker gaf toen direct aan dat hij daar geen garantie op zou geven maar ik dacht ' Het zal wel loslopen en vond het ergens ook wel logisch ' Een half uur nadat ik de fiets had opgehaald stond ik al weer langs de kant met wederom een lekker band. De fietsenmaker gaf daarna aan dat hij had aangegeven dat er geen garantie zit op het plakken van een band en gaf opnieuw de optie om een nieuwe binnen band te monteren voor 15 euro. Ik heb even bedenktijd gevraagd maar voel me toch wel een beetje in de maling genomen omdat ik gewoon het idee heb dat hij geen goed werk heeft afgeleverd met het plakken van mijn band. Wat te doen en wat zijn mijn rechten?

Alvast hartelijk dank,

Groet Daan

Toegevoegd na 2 uur:
Ik denk dat ik mijn verlies maar neem en inderdaad gewoon volgende keer zelf mijn band plak. Hartelijk dank voor het reageren.

Toegevoegd na 2 uur:
Ik denk dat ik mijn verlies maar neem en inderdaad gewoon volgende keer zelf mijn band plak. Hartelijk dank voor het reageren.

Toegevoegd na 2 uur:
Ik denk dat ik mijn verlies maar neem en inderdaad gewoon volgende keer zelf mijn band plak. Hartelijk dank voor het reageren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is jou risico vooral omdat de fietsenmaker zei dat er geen garantie opzat, het is dus gewoon pech, sommige fietsenmakers geven dan wel eens korting op het monteren van een nieuwe band, maar dat is dus niet verplicht, bovendien is het plakken van een band niet heel snel gedaan, de fietsenmaker kost het ook tijd en materiaal, probeer het voor de volgende keer anders eerst zelf en laat hem daarna pas vervangen

Jij mag van de fietsenmaker en goede dienst verwachten. Spreek hem hierop aan en zeg hem dat jij het er niet mee eens bent dat je nu alweer een lekke band hebt en dat je verwacht dat deze fietsenmaker jou band zonder kosten maakt. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Dus actie.

Ofwel zit er een voorwerp in de buitenband dat de band lek prikt. Dat had de fietsenmaker moeten nakijken. Ofwel heb je opnieuw de band lek gereden en moet hij opnieuw tegen betaling hersteld worden. Leer het zelf. Wat je zelf doet, doe je meestal beter. :-)

Soms kan de plek van de lekkage aanleiding zijn voor een fietsenmaker om te zeggen dat er geen garantie is. Je kunt denken aan een lek dicht bij het ventiel, dit is moeilijk tot niet op te lossen. Als je voor 9,50 een reparatie hebt gedaan en voor 15 euro een nieuwe binnenband had, had ik persoonlijk voor een nieuwe binnenband gekozen. Een binnenband zelf maken is in een tijd van hooguit 10-15 minuten zelf gedaan en is heel simpel, je hebt er echt maar minimaal gereedschap voor nodig zoals 3 afnemers,stukje schuurpapier wasbenzine doekje en zelfklevende plakkers. Na de band eruit gehaald te hebben pomp je deze licht op om het gaatje te vinden, markeert deze met stift, laat het leeg lopen, schuurt het een beetje ruw, ontvet deze en na droging zelfklevende plakkertje erop, goed aandrukken en als laatste even de folie die erop zit eraf halen, binnenband terug duwen, ventiel plaatsen, klein beetje opblazen buitenband terug erop draaien met je handen, goed kijken of er nergens de binnenband tussen butenband en velg zit, en druk erop zetten en klaar is de band.

zat het lek weer op dezelfde plek en is de band niet goed geplakt dan moet de fietsenmaker eigenlijk erkennen dat hij zijn werk misschien niet zo goed heeft gedaan. misschien iets te snel willen doen. zit de lek ergens anders dan heb je echt totaal geen recht op het gratis plakken van de band. het is wel een beetje vreemd dat de band zo snel weer lek was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100