Hoe duur is het om je fietsketting te laten spannen/inkorten?

Mijn fietsketting gaat er de hele tijd af. Ik kan hem zelf niet inkorten of spannen aangezien ik echt a-technisch ben. Hoeveel vraagt hier een fietsenmaker voor ongeveer?

Dit is puur een vraag om het te vergelijken. Ik wil echter niet opgelicht worden bij zo'n kleine handeling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een fietsenmaker is dit een karweitje van niks. Langer dan een kwartier zal hij er niet mee bezig zijn (afhankelijk van wat voor type fiets en spanmechanisme). Een nieuwe ketting erop laten leggen is wellicht een beter idee: of de fietsenmaker hem nou in moet korten of vervangen: loshalen doet hij/zij de ketting sowieso. Met een nieuwe ketting ben je langer zeker van probleemloos fietsen. Reken op een paar tientjes hooguit. En wees assertief: zeg van tevoren wat je gedaan wilt hebben en vraag wat dat kost. Vraag een prijsopgave/ spreek een prijs af, heb je achteraf geen gezeur!

Ik betaalde er 30 voor bij mijn fietsenwinkel.

Een fietsmaker vraagt daar hooguit een tientje voor. Bij mijn fiets was de ketting gesprongen. Op een nieuwe ketting van 20 euro deed hij dit zelfs gratis. Is voor een fietsmaker een klusje van nog geen 5 minuten.

Een ketting spannen of zelfs inkorten is het paard achter de wagen spannen. Je schakels zijn uitgerekt en zullen nooit meer de steek van de tandwielen volgen. Het gevolg is dat de tanden bovenmatig slijten en je ook nog een set tandwielen moet aanschaffen. Een goede fietsenmaker zal een nieuwe ketting adviseren.

een fietsenmaker rekent net als een garage, al gauw 50 euro per uur.. en als ze 20 min werken, ronden ze dat vaak af naar een half uur.. heb je geen vrienden ofzo die hem even kunnen spannen? neem je een biertje als bedankje mee en ben je voor 35 cent klaar.. Toegevoegd na 1 minuut: er is trouwens een verschil tussen een echte fietsenmaker.. en een zaak die fietsen verkoopt en je best wilt helpen.. deze heb je ook en zijn wat goedkoper, gewoon vantevoren vragen, het spannen is een klein lullig klusje, en als het meer dan 5 euro kost, ben je echt opgelicht..

Afhankelijk van wat voor een type fiets moet je gauw rekenen rond de 20,- Ik heb hier een paar linkjes met wat prijzen. http://www.fietsrepareren.nl/prijslijst/ http://www.fietswacht.com/pagina6.html http://www.fietspiraat.nl/pages/131514/PRIJSLIJST.html Let wel, 1,- per minuut arbeidsloon. Wellicht dat er iemand in jouw kennissenkring dat klusje voor je kan klaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100