Is een omafiets stevig ?

Ik ben nu op marktplaats aan het kijken voor een fiets. Dames of heren maakt mij niet zoveel uit, en ik ben aan het kijken hier in de buurt. Ik zie nu een omafiets staan, ik weet hier niets van. Maar het moet echt heel stevig zijn aangezien ik nogal zwaar ben! En ik ook een krantenwijk heb. Is een omafiets dan een aanrader?
Is een damesfiets sowieso een aanrader, omdat die een stang mist?

Toegevoegd na 32 minuten:
De antwoorden zijn weer eens 180 graden verschillend! Zo heb ik er ook niets aan.
Kunnen jullie niet gewoon met bronnen komen?

Fiets moet echt minimaal 200 kilo kunnen hebben!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De goede naam van de omafiets is gedeeltelijk waar. Vroeger toen koe nog met de lange oe was, 40 jaar en langer geleden dus, toen waren de oma fietsen zeer degelijk gemaakt en ook bedoeld om kinderen mee te vervoeren. Maar nu zijn fietsen veel meer een modeartikel geworden. Het moet mooi, het moet licht en het moet goedkoop. Dus een nieuwe oma fiets van nu heeft niet meer de kwaliteit van vroeger. Je zou dan naar de echte antieke omafiets moeten zoeken. Ik weet dat Batavus in Heerenveen verschillende keren fietsen speciaal voor zeer lange mensen heeft gemaakt die niet gewoon uit de catalogus leverbaar zijn. Dit kunnen ze ook voor heel zware mensen doen door met oversized frames te werken. Echter ik ben bang dat dit wel in de papieren kan gaan lopen. Ik zou het voor je kunnen navragen ik woon namelijk bijna in de Batavus fabriek. Andere opties zijn de dienstfiets de Batavus nog steeds maakt of een transportfiets. Ook deze wordt door Batavus nog steeds gemaakt. Transportfietsen hebben een groot rek voor op het stuur voor zware bagage. Ze zijn ook gemaakt om flink kracht te kunnen zetten en ze zijn dus zwaar, degelijk een eenvoudig van bouw. De echte transportfiets uit de jaren 50/60 zie je af en toe nog op marktplaats. Ik ben alleen bang dat het wel collectors items zijn. De vraag is dus, heb je de fiets tijdelijk nodig of wil je gewoon een fiets die bij je past en die je langdurig wil gebruiken? In dat laatste geval zou je naar een nieuwe kunnen informeren.

een goeie omafiets is juist zeer stevig, en omdat de ze relatief simpel zijn, zijn ze ook zeer duurzaam. ( er zit niet veel aan dus er kan ook niet veel kapot.) en ja die stang...je moet er wel erg veel gewicht aan hangen voordat dat een probleem wordt. als je kranten doet zou ik zeker gaan voor een dames fiets omdat dit met zware tassen makelijker opstappen is.

Met een krantenwijk moet je vaak op en afstappen dus dan is een damesfiets wel makkelijker lijkt mij Een oma fiets is best stevig, heeft alleen vaak geen versnellingen, of je die graag wil hebben, is aan jou natuurlijk. Toegevoegd na 49 minuten: volgens deze link houd het bij 150 kg op. Maar er zijn zoveel verschillende soorten fietsen Voor een fiets die 200kg moet kunnen dragen zou ik langs de fietsenwinkel gaan, in iedergeval om voldoende informatie te krijgen om daarna eventueel via marktplaats iets te kopen.

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraa...
http://www.fietsplaza.nl/stads-fietsen-her...

idd is een omafiets heel stevig!!! maar als je een krantenwijk hebt moet je wel een omafiets nemen waarbij je je voeten aan de grond kan zetten, zodat je makkelijk op en af kunt stappen. met je gewicht heeft het waarschijnlijk niks te maken, een fiets houd je echt wel hoor!! no stress! als je nog kan fietsen bewijst hetdat je zeker niet te zwaar bent! heb zelfvertrouwen! veel succes met uitkiezen! ps. altijd de fiets even proberen als je er een gaat kopen!!!

dat ligt er maar net aan. een goedkope uit de reclame folder kun je beter niet kopen want dat is geld weggooien.die zijn van zulke slechte materiaalen gemaakt dat je over en jaar echt al slijtage krijgt en over een paar jaar een nieuwe moet kopen.als je er een koopt die kwalitatief goed is dan kun je er met normaal gebruik jaren lang mee doen.Maar als je een echte robuuste fiet wilt hebben is een opoe fiets niet de beste keuze,want door het model van het frame is het een beetje een wiebelige fiets.Dus mocht je bv met kinderzitjes voor en achterop willen gaan toeren is een conventionele dames fiets beter geschikt omdat de krachten die de last op het frame uitoefen beter verdeelt worden.

Iedereen zegt wel dat omafietsen stevig zijn, maar dat is onzin. De meeste mensen rijden op die fietsjes van max 150 euro, dat is gewoon slappe bagger. Mijn krantenwijk heb ik destijds op een 10jaar oude gazelle gedaan, ging perfect. Kon hem naderhand alleen wel weggooien. Heb nu al een jaar of 4 een fiets van 500 euro, staat elke dag bij het station. Werkt allemaal nog perfect op mijn roestende spatborden na (en mijn gestolen lamp). Vrijwel alle omafietsen vallen na een jaar al van ellende uit elkaar. Je zal vast ook goede hebben, maar niet voor een "leuk bedrag". Houd er daarnaast rekening mee dat een krantenwijk killing is voor je fiets, hoe sterk hij ook is.

Koop zon fiets

Ik adviseer je een fiets van een betrouwbaar merk, de goedkope aanbiedingen zullen niet lang meegaan. Ik woog 185 kilo en heb jaren heel tevreden op een Gazelle gefietst, tot iemand 'm platreed, sindsdien fiets ik op een Batavus, de gewone stadsfietsen zeg maar. Beide fietsen kunnen me prima hebben, ook met bagage. Tip: zorg dat de banden altijd goed opgepompt zijn, en zorg dat de spaken op spanning blijven, anders ben je steeds spaken aan het vervangen ;-) (Kies indien mogelijk voor een wiel met minimaal 36 spaken.) Als je echt een fiets specifiek voor jouw gewicht wilt, zul je naar een gespecialiseerde winkel moeten gaan. Azor in Hoogeveen levert bijvoorbeeld ook fietsen aan de VS, en daar is de gemiddelde fietser ook zwaarder dan in NL. http://www.azor.nl/ Laat overgewicht je niet weerhouden om lekker te fietsen, juist ook omdat fietsen een goeie manier is om toch in beweging te blijven zonder je gewrichten teveel te belasten, en je hebt veel meer bewegingsvrijheid dan wanneer je alleen kunt lopen of alles met het OV moet doen.

http://www.fietsenpagina.nl/omafietsen/ Hier een uitgebreide info. Ik heb eens een omafiets-test gezien bij een consumenten programma (Kassa?) . Niet één was er goed. Te lichtvaardig, onveilig op meerdere punten en vooral de standaard was prut. Zeker met wat zwaarder gewicht zou ik je ten sterkste adviseren een degelijke fiets aan te schaffen. Zeker met zoveel gewicht aan folders en kranten. Die moet niet doorzakken, niet omvallen, maar gewoon stevig zijn en goed functioneren.

De meeste oma-fietsen zullen niet stevig genoeg zijn voor jou gebruik en wensen. Kijk eerder eens uit naar een degelijke fiets als een Gazelle NL.

Een goede omafiets is geen probleem, ook niet met een groot gewicht. Maar dan wel een merkfiets zoals Gazelle of Batavus. Die zijn er ook nog met 3 versnellingen en trommelrem te bestellen. Je wilt niet weten hoe snel die goedkope fietsen bij de fietsenmaker terechtkomen met gebroken spaken en slagen in de wielen. De kosten overtreffen meestal snel de aanschafprijs! Wat achtergrondinfo over goede degelijke fietsen in onderstaand artikel:

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/fietsen/2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100