Moet ik om op een snorfiets te rijden, per se examen doen voor een bromfiets?

Ik wil graag op een snorfiets rijden (max snelheid 25km/h, zonder helm en zelfde regels als een fiets). Maar moet ik daarvoor per se examen doen voor de bromfiets (max snelheid 45 km/h, met helm en mogen ook op de rijbaan).

Lijkt me nogal raar namelijk om examen te doen op een voertuig waar ik geen gebruik van wil maken ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf je zestiende mag je op een brom- of snorfiets rijden. Ook mag je een brommobiel besturen. Je moet sinds 1 oktober 2006 dan wél in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Het rijbewijs AM kun je aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van je woonplaats, zodra je geslaagd bent voor het theorie-examen bromfiets. In dit theorie-examen wordt je kennis van verkeersregels en je verkeersinzicht getest. Je kunt het examen doen zodra je zestien jaar bent. Als je zonder rijbewijs toch met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt, ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt. http://www.mieke.info/attachments/File/Bromfiets__Snorfiets_en_Brommobiel.pdf Toegevoegd na 7 minuten: Het gaat er niet om of men wel of niet van een bromfiets (max snelheid 45km/h) gebruik maakt. Het vereiste examen voor bv de snorfiets is een theorie-examen waarbij de kennis van de verkeersregels getest wordt. Toegevoegd na 15 uur: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/voor-welke-soorten-bromfietsen-heb-ik-een-bromfietsrijbewijs-brommerrijbewijs-nodig Deze bron is nog steeds geldig. Al maakt men nooit gebruik van een voertuig met een max snelheid 45km/uur, het gaat bij het verplichte AM-bewijs om de kennis van de theorie als men een snorfiets berijdt.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...

Ja, een snorfiets valt ook onder de bromfietsen en om daarmee te rijden moet je examen doen en je bromfietscertificaat halen. Zo leer je verkeersregels en hoe je met een bromfiets veilig kunt rijden. Voor mensen met een autorijbewijs geldt dat ze niet extra een bromfietscertificaat nodig hebben.

Bronnen:
http://www.scooterbelang.nl/nl/25-km-scooter
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100