hoe controleren ze je scooter snelheid?

Afgelopen donderdag was het raak, 2 motoragenten hielden me aan omdat ze even wilde kijken hoe hard mijn scooter rijd.

Een agent ging op mijn scooter rijden en een andere ging er op een motor achter rijden. Nu krijg ik over een aantal dagen een brief waarin ik kan aangeven of ik een boette wil of naar halt wil.

Mijn vraag: Dit mag zo toch helemaal niet? Zo mogen ze mijn snelheid toch helemaal niet meten. Officieel moet dat toch via een laser of een rollerbank?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze hebben je aangehouden op basis van door hen geconstateerde snelheid, afgelezen km teller auto of motor. Dan volgt correctie en dan is dat de waargenomen snelheid. Op basis daarvan krijg je een boete.

Dit lijkt mij inderdaad een hele rare manier van testen. Een agent heeft niet het recht om op jouw brommer te gaan rijden, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Wat als de agent een ongeluk had gekregen? Als je een beschikking (boete) krijgt heb je altijd de mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan en dat zou ik dan ook zeker doen als ik jou was. Je kan ook nog even contact opnemen met het politiebureau om het vreemde gedrag van deze agenten te melden.

Ik zou beroep aantekenen, en daarin zeggen dat de snelheid gemeten is met een niet geijkte snelheidsmeter, en dan gelijk het verzoek van het ijk rapport van de bewuste snelheidsmeter opvragen. Bij flitspaal.nl staan uitgekauwde formulieren om hiertegen in beroep te gaan, evenals het verzoek tot zo'n ijk rapport als je niet goed weet te formuleren....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100