wanneer je met de scooter bergafwaards harder rijdt dan de scooter normaal kan is dit slecht voor de scooter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de verkeersveiligheid is niet aan te raden maar voor de motor kan het geen kwaad aanrichten want er zit een begrenzer op zodat die normaal niet over zijn toeren kan geraken. Als uw begrenzer uitgeschakeld is (motor opgedreven) kan die wel over zijn maximum toeren gaan en schade ondergaan.

Nee dit is niet slecht voor de scooter zelf. Dat komt omdat jij, als jij zowel bergafwaarts als normaal vol gas rijdt, niet harder kan dan een bepaald aantal km/per uur. Dit kan je ineens wel, als je naar beneden rolt, omdat het aantal km/per uur wordt berekent door het draaien van jouw wiel, daardoor geeft hij meer aan, terwijl er niet ineens méér vermogen nodig is.

Dit heeft geen scade omdat je scooter een centrifugaal koppeling heeft. Deze koppeling grijpt pas vast als je scooter een bepaald toerental bereikt. Dit hele verhaal heeft niks met je begrenzer te maken. Zolang je berg afwaards weinig tot geen gas geeft is dit niet schadelijk. Wanneer jij vol gas blijft geven en de motor meegaat draaien op de snelheid die jij opbouwt dan kan hij uiteindelijk een toerental bereiken die te hoog is met een warm of vastloper als gevolg

Bronnen:
mijn brein :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100