Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

De bromfietser mag ook niet een fietsstrook met doorgetrokken streep berijden. De snorfietser wel, want die moet de regels voor fietsers volgen.

De snorfietser moet de fietsstrook met onderbroken streep volgen. Deze is in beginsel niet toegankelijk voor bromfietsen.

De bromfietser mag de fietsstrook met onderbroken streep wél gebruiken als hij een auto wil inhalen die vóór hem op de rijbaan stilstaat om linksaf te slaan.

Het (tijdelijk) volgen van de fietsstrook met onderbroken streep mag ook als de bromfietser wil voorsorteren om rechtsaf te slaan. Hij mag hierbij het verkeer op de fietsstrook echter niet hinderen.

Bovenstaande manoeuvres zijn niet toegestaan voor de bromfiets als het gaat om een fietsstrook met een doorgetrokken streep.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Nee. Een doorgetrokken asstreep mag hoe dan ook met een voertuig niet overschreden worden (behoudens stremming of noodgevallen). Maakt in principe niet uit welk voertuig of op welke weg / weggedeelte.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding