Brommerrijbewijs: kosten voor ervaren rijder?

Als je tijden geleden voor het laatst brommer hebt gereden zonder dat je daarvoor een rijbewijs nodig had, welke cursus is dan handig om te volgen en wat zijn de kosten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het idee hebt, dat je al goed genoeg kan brommerrijden en geen lessen meer nodig hebt, dan zijn er alleen de kosten van het theorie- en het praktijkexamen. De kosten voor het theorie-examen AM zijn 34 euro bij het CBR. Als de rijschool het examen aanvraagt, kan hij extra kosten aanrekenen. Je mag ook zelf het examen voor de theorie aanvragen bij het CBR. Na het behalen van het theorie-examen is de volgende stap het praktijkexamen. Bij het CBR kost dit 97,15 euro. De aanvraag van het praktijkexamen is alleen mogelijk door de rijschool en die zal zelf ook kosten aanrekenen, waardoor het dus eigenlijk onmogelijk is dat je 97,15 euro betaald. Sommige rijscholen vragen 125 euro voor het brommerexamen, anderen zitten rond de 200 euro, dit is heel verschillend per rijschool.

Bronnen:
http://www.rijbewijs-examen.nl/brommerrijb...

als je al die jaren dat je geen brommer reed, jezelf in een auto verplaatste is het dus niet nodig... op grond van je autorijbewijs en ervaring hoef je dan geen brommerrijbewijs te halen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100