Waarom rijden ze in Frankrijk met verschillende kleuren nummerplaten?

Ik ben net terug en heb daar de volgende combinaties gezien:
Geel met zwarte letters/cijfers
Wit met zwarte letters/cijfers
Zwart met witte letters/cijfers (volgens mij oude auto's)
En rood met witte letters/cijfers

Toegevoegd na 5 minuten:
recente auto's lijken door elkaar te rijden met zowel witte als gele platen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En de vraag is nog korter geleden nog een keer gesteld. ( http://www.goeievraag.nl/vraag/franse-auto-gele- kentekenplaat-meesten.79838 ) Ik zal mijn antwoord van die vraag hier maar even herhalen: "Vroeger had men in Frankrijk, net als in Groot-Brittannie, twee kleuren nummerborden: Voor wit/zwart en achter geel/zwart. Naar aanleiding van een besluit van het Franse ministerie van Verkeer en Rijkswaterstaat om de Franse kentekens Europees conform te maken heeft men een 2 stappen plan uitgewerkt. Een eerste stap is reeds genomen om de kentekenplaten in Frankrijk vanaf 1 mei 2008 eenzelfde uniforme kleur te geven zowel aan de voorzijde als achterzijde van de plaat. Hoewel er eerst sprake was om zoals in Nederland de platen te voorzien van gele kleur is er uiteindelijk toch gekozen voor een witte achtergrond met zwarte letters. Dit betekent dus dat binnen het jaar alle gele Franse kentekenplaten definitief zullen verdwijnen. Met dit besluit is het Verenigd Koninkrijk nog het enige land in Europa dat met twee verschillende kleuren van kentekenplaten zal werken(wit vooraan, geel achteraan). Of dit zo zal blijven is ook maar de vraag aangezien een Europees besluit de lidstaten nog langer verbied om 2 verschillende kleuren voor kentekenplaten voor-en achter te gebruiken." http://www.autoforum.be/showthread.php?t=31952

Volgens mij komt dit omdat er oudere en nieuwere nummerplaten zijn. In België bestaat ook zoiets, maar hier hebben alleen garagisten een andere soort nummerplaat.

Ha, die Macaidwin; Vraag is hier onlangs ook al gesteld en uitgebreid beantwoord.

Als aanvulling op bovenstaand antwoord.. Vanaf 1993 of '94 zijn ze in Frankrijk afgestapt van hun zwart-met-witte kentekenplaat. Iedereen die daarna een auto heeft gekocht of heeft ingevoerd heeft een nieuwe gekregen, nl. met wit en gele plaat. De mensen die daarvoor dus een zwarte hadden, mogen deze behouden. Dus: als je een zwarte kentekenplaat uit Frankrijk ziet, dan weet je zeker dat deze persoon deze al minstens 23 jaar heeft! Leuk he?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100