Ik heb telkens water staan bij de voetenplek van bestuurderskant en passagier er achter , verder nergens iemand idee waar DIT weg kan komen ?

Het is een Seat Toledo uit '99 . Ook al staat de auto stil en het heeft geregend dan is de mat , het tapijt eronder helemaal nat , er staat zelfs water . Verder is niks nat geen zijkant of iets dergelijks ...we hebben de doppen uit de bodem al gecontroleerd maar die zijn goed .
Dit moet toch ergens vandaan komen, wie kent dit accefietje???

Weet jij het antwoord?

/2500

zit er misschien een roestplekje / gaatje bv onder de motorkap daar waar dat geultje zit of bij je dorpels het water kan daar naar binnen druppen hebben wij ook eens gehad even opschuren en aansmeren zal dan probleem misschien verhelpen suxces

Ik denk dat het toch via je voorruitrubber naar binnen komt. Dit is natuurlijk een gok maar om het zeker te weten zou je een beetje talkpoeder kunnen strooien op de plaatsen waarvan je vermoed waar de lekkage zou kunnen zijn. De sporen die je in het talkpoeder ziet, wijzen jou in de juiste richting. Mocht het deze rubber zijn, dan is het een kwestie van opnieuw afkitten. Een tip hierbij is om wel eerst alle oude kit te verwijderen.

Ha, die Ladivaloca; Kijk ook naar de kachelradiator, die kan wel eens lek zijn.

de airco....slangetje los heb ik meegemaakt. Auto leek wel een rijdende badkuip

Het kan zijn dat er bladeren via het rooster onder de voorruit zijn gevallen en daar iets verstoppen waardoor er water in blijft staan dat doorlekt. Ik vermoed dat ik in mijn auto ook zoiets heb, want bij mij lekt het water bij het gaspedaal terwijl er niets vanuit de motorkap komt.

kan idd de airco zijn. Bijrijder had waarschijnlijk eens de slang met de voet eraf geduwd. Gevolg; steeds natte voetenmat. Slang weer bevestigt en probleem opgelost. Hopelijk bij jou ook het geval, want was eenvoudig te verhelpen.

Hoi Ladivoloca, Zoals ik het lees zit de afvoer onder je paravent (de plaat waar de ruitenwissers zitten) verstopt door blaadjes e.d. Dit zit direct boven je voeten en heb dit al veel meegemaakt op mijn werk Als je een beetje technisch bent kan ik je evt een mail sturen hoe je het kan doen, anders even naar de dealer. Groeten Leonard

Ik had dit probleem ooit met een opel D kadett. Totdat ik ontdekte dat er een gaatje in de bodemplaat zat door roest en rottigheid! Zat in hevig noodweer in spanje vlakbij barcelona, met ongeveer 15 cm water in de auto, toen ik op een droogstuk aankwam en de auto op een helling zette liep alles eruit!

Waarschijnlijk zijn het de rubbers van je ruitenwissers, in je paravaan. Deze kunnen uitgedroogd of kapot zijn, en gemakkelijk zelf te vervangen.

Het kan een deur rubber zijn waar een haarscheurtje in zit en het regenwater door naar binnen komt, het kan een een doorgang rubber zijn tussen de motorplaat en de cabine die versleten is. Hoe is de dop onder je antenne, kan daardoor het water naar binnen komen, en langs een daksteun boven je hemel naar de plek druppelt of loopt waar het water allemaal nu ligt. Bijvoorbeeld: een Dak antenne zit door je dak heen, deze kan net boven een dakbeugel zitten waar het water door opgevangen wordt, het water loopt naar de laagste kant en waarschijnlijk waar het nu ligt. Advies: Parkeer je wagen eens een paar dagen anders om, eens kijken of hij dan nog steeds nat wordt aan de binnenzijde. Kan ook met wind en regen te maken hebben dat de deur rubber van de passagiers kant versleten is. Wie niet waagt, wie niet wint. Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100