Wat zijn mijn rechten als er zonder overleg een duurdere voorruit is geplaatst?

Mijn autoruit had steenslag. Ik naar kwikfit, want zij hebben van nationale nederlanden in contract. Wat ik niet wist, is dat mijn auto uitgerust is met een knop voor voorruitverwarming. Toen ik weg reed zag ik dat mijn nieuwe ruit in gmhet gehele beeld streepjes ijzerdraad heeft.
Het zou erg handig zijn, maar ik vind het ontzettend vervelend. Mijn ogen stellen scherp op die streepjes. Ik raak daardoor afgeleidt. Ik vind het erg hinderlijk en ben er dan ook zeker niet blij mee.

Kwikfot heeft dit zonder overleg geplaatst, terwijl mijn vorige ruit dit niet had. Nooit last gehad van overmatige condens. Ik wil die voorruitverwarming eraf.

Wat zijn mijn rechten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er een voorruit in gezeten heeft zónder verwarmingselement, dan zou die vervangen moeten worden door een voorruit zónder verwarmingselement. Alleen na onderling overleg en met goedvinden van de eigenaar mag er een "andere" voorruit ingezet worden. Als er geen overleg is geweest, dan kun je teruggaan naar het bewuste bedrijf, en eisen dat ze de voorruit weer vervangen door een zónder voorrruitverwarming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100