Hoe duur is een toyota starlet gemiddeld per maand?

Ik wil binnenkort een auto kopen (ben een beginner dus daarom een oude auto (mijn broers hebben er ook goede ervaringen mee gehad). Alleen ik ben benieuwd hoeveel ik ongeveer kwijt ben per maand dan... aangezien ik niet veel verdien en kan zien wat ik ongeveer kan verwachten... Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen?
Ik denk 20 km, en verder weet ik er niks van.. dus daarom aan mensen die ervaring met een toyota starlet hebben de vraag hoeveel gemiddeld per maand

Toegevoegd op 09 november 2019 20:54: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dit je eerste auto is heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. De kosten voor de verplichte WA verzekering zijn ook afhankelijk van je leeftijd, je woonplaats en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Ben je 20 jaar, woon je in bijvoorbeeld Drenthe en rijdt je minder dan 10.000 km per jaar, dan betaal je bij de goedkoopste verzekering rond de 30 euro per maand. Woon je in bijvoorbeeld Arnhem of Amsterdam dan is de premie van de goedkoopste verzekering al meer dan 60 euro per maand. Ben je 18 dan loop dat al op tot bijna 100 euro per maand. Heb je een jaar geen schade, dan is je tweede jaar bij de verzekering al een stuk goedkoper. Elk jaar krijg je meer korting omdat je meer schadevrije jaren opbouwt en omdat je een jaar ouder bent. Je kunt eenvoudig en vrijblijvend je gegevens invullen op een vergelijkingswebsite om te kijken wat de verzekering jou zou gaan kosten. De Starlet is in verschillende uitvoeringen gemaakt, maar die wegen allemaal tussen de 750 en 850 kg. De wegenbelasting verschilt een paar euro per provincie waar je woont, maar is rond de 20 euro per maand. Verder heb je nog kosten voor brandstof. Is je Starlet geproduceerd vóór januari 1998, dan kun je beter geen E10 benzine tanken en zul je moeten tanken bij een pomp met de duurdere Euro98 / Super / E5 benzine. Ook de kosten van de benzine zijn afhankelijk van de plaats waar je woont / werkt, en kunnen over een tijdje ineens duurder (of goedkoper) zijn dan nu. De Starlet rijdt ongeveer 1:15, dus met 1 liter benzine kun je ongeveer 15 km rijden. Een liter benzine kost momenteel ongeveer 1,75. Rijdt je 20 km per dag, 5 dagen in de week, 4 weken per maand, dan ben je per maand ongeveer 45 euro kwijt aan brandstof. Is die 20 km de afstand enkele reis, dan moet je hetzelfde stuk dus ook terug, kost dus 90 euro per maand. Woon je in een regio met gemiddeld lagere benzineprijzen, ben je iets goedkoper uit. Kun je geen E10 tanken, ben je iets duurder uit. Los van de maandelijkse kosten heb je ook jaarlijkse kosten. In elk geval de verplichte APK keuring. De keuring zelf kost een paar tientjes maar als er iets gerepareerd of vervangen moet worden kan dat snel oplopen tot een paar honderd euro. Als het te duur wordt dan kun je beter overwegen de auto te verkopen (daar krijg je dan niet veel meer voor zonder geldige APK) en een andere te kopen. Verder kun je nog te maken krijgen met kosten voor de wasstraat, parkeren en verkeersboetes.

Bronnen:
https://www.autoverzekering.nl/vergelijken
https://www.autoweek.nl/verbruiksmonitor/t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100