Op wie kan ik de schade aan mijn auto verhalen?

Ik heb een (oudere) auto en ben WA verzekerd. Nu heeft mijn moeder vandaag een deuk in mijn auto gereden door achteruit tegen een muurtje te rijden.
Buiten het feit dat die achterkant is ingedeukt heb ik ook lakschade. We hebben gelijk de verzekering van mijn moeder gebeld maar die keert alleen uit als ergens schade aan is ontstaan door bijvoorbeeld wind ofzo of brand. Niet als je tegen en muurtje rijdt.
Is er nog iets wat ik kan doen of moet ik nou accepteren dat in mijn grootste trots voortaan een deuk zit? (Zelf de kosten betalen zit er niet in omdat dit rond de 7 a 800 euro gaat kosten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op niks en niemand. "Hoe vervelend ook, de schade die bij het lenen van de auto ontstaat, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Jij geeft toestemming voor het gebruiken van de auto en het risico is daarom voor jou." https://www.wegwijs.nl/artikel/2014/03/wie-betaalt-de-schade-als-je-je-auto-uitleent De mogelijke aansprakelijkheidsverzekering van je moeder (AVP) keert ook niet uit bij motorvoertuigenschade. https://www.wegwijs.nl/finipedia/aansprakelijkheid/aansprakelijkheidsverzekering Je kan dus hoogstens je moeder overtuigen dat zij het bedrag zou moeten vergoeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100