Ruitensproeier van de auto werkt niet, is deze kapot of kan hij ook bevroren zijn?

Ik had afgelopen zaterdag het ruitensproeier vloeistof reservoir leeg. Mijn broer had mijn auto mee en vond in de kofferbak een fles...zomervloeistof. Daarmee heeft hij het reservoir bij gevuld.

Sinds gisteren doet de sproeier het ineens niet meer. Gisterochtend nog wel en gisteravond niet meer.

Als je aan de hendel trekt maakt het motortje ook geen geluid. Ik vraag me dus af of het systeem kapot is of ook bevroren kan zijn.

Mag voor zich spreken dat het reservoir gewoon vol is.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je geen gezoem hoort wanneer je wil sproeien dan werkt je ruitensproeiermotor niet. dat is een pomje die het vloeistof door de leiding pompt dit alles kan bevroren zijn nu door de bevriezing van het zomervloeistof. aangezien het flink gevroren heeft de laatste tijd en dit ook nog blijft doen. is het belangrijk dat je alle zomervloeistof eruit laat lopen en het vervangt voor de antivries en vervolgens zal alles eerst moeten ontdooien er is dan een kans dat je pompje het weer doet na het ontdooien. wanneer dit niet het geval is dan zul je hem helaas moeten vervangen. ontdooien van de leidingen kan door een flink stuk te gaan rijden door de warmt van de motor zal alles kunnen ontdooien. anders is het een paar nachten in een verwarmde stalling plaatsen voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100