Auto accu leeg, is dit schadelijk voor de auto?

De accu van mijn auto is nu leeg, maar ik ben niet van plan om het komende halfjaar te rijden. Kan ik de accu leeg laten zonder gevolgen of is het beter om die toch op te laden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In princiepen nee niet slecht .maar moderne auto's kunnen toch beter een accu op spanning gehouden worden . Waarom de boord computer en andere geheugen afhankelijke functies van elektrische stoel memorie tot centrale vergrendeling tot chips in je contactslot of deur . Echt schade nee . Maar je kan wat opstart problemen krijgen . Vooral met duurdere bmw modellen en oudererange rovers van rond de jaren 2000 . Maar hoe simpeler de auto hoe minder problemen . Er zijn goede tips te vinden om auto's lang stil te laten staan . Van tijdelijk uitschrijven ( geen belasting bet ) uit de verzekering Tot auto op een krik zetten lichtjes . En een speciale olie zodat het blok niet vast gaat zitten . Dat laatste heb ik nooit gedaan ik heb vaak oude auto's een jaar niet gebruikt en het was altijd starten en lopen .

Het is niet schadelijk voor de auto maar wel voor de accu. Als die te diep wordt ontladen is hij niet meer op te laden. Beter is de accu er uit te halen en binnen op te laden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100