Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik heb een aanrijdinng gehad. Het gaat om een weg zonder markeringen en ik word van links geraakt terwijl ik een bocht neem. Wie heeft er gelijk?

Vorige week was ik aan het rijden met mijn auto langs de Kuthausweg in Den Haag. Dit was richting het centrum. Wanneer ik aan het rijden was wou ik links afslaan. Ik geef mijn richting aan naar links en maak een draai. Nadat ik dit doe zie ik dat een bestuurder die achter mij reed mij heeft geraakt aan mijn linkerdeur. Er was geen politie ter plaatse tijdens het invullen van het schadeformulier. De tegenpartij zegt dat het een tweebaansweg is en voor mijn mening is het een eenbaansweg. Je ziet verder geen lijnen of tekens op de weg het is gewoon een brede weg. (Naast holland casino) ik weet nu niet wie gelijk heeft en wat de verzekering hierover zal beslissen.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Auto's
2.3K
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deze weg is het denk ik toch: https://www.google.nl/maps/@52.1122557,4.2833705,3a,75y,139.93h,70.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1sj0TERUpGdrBvBXe7OgJPSA!2e0!7i13312!8i6656 ?
Dat lijkt me inderdaad een brede eenbaansweg.
gvrox
7 jaar geleden
Je hebt dus niet links voorgesorteerd en ook niet gespiegeld (en dus de andere weggebruiker niet gezien) ?
Ozewiezewozewiezewallakristallix
7 jaar geleden
@gvrox
En/of de achterligger heeft de knipperlichten van de vragensteller genegeerd...
Reddie
7 jaar geleden
Aan de geparkeerde auto's te zien is het een tweerichtingsweg.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
@maarten dit is inderdaad de weg alleen ik ree dus aan de rechterkant waar geen rijstroken zijn aangeheven, aan de andere kant is dit duidelijk te zien
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
@gvrox ik stond in het midden van de weg en gaf richting naar links aan. De bestuurder vertelde mij dat hij dacht dat ik rechtdoor zou gaan. Het was zonnig waardoor hij waarschijnlijk de richtinwijzer niet zag. Ik ree ook niet bepaalt met een snelheid. Is het niet zo dat hij gewoon had moeten opletten of ik rechtdoor zou gaan of linksaf als ik niet met een snelheid heb gereden en hij mij raakt aan mijn linkerdeur?
gvrox
7 jaar geleden
Als er nog plaats voor hem was om jou links voorbij te komen dan reed je niet ver genoeg naar links, of hij reed erg gevaarlijk met weinig marge tussen jou en de stoeprand van het middenstuk. Om misverstanden te voorkomen,met "maak een draai" bedoelde je het nemen vn de bocht naar links, of een verschuiving naar links om te gaan voorsorteren voordat je de bocht ging maken ?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
@Feyenoord100 Je stond niet midden op de weg, dan had je op de middenberm gestaan, je stond dus nog rechts op de rechterrijbaan richting centrum. Beide schuldig.
Antoni
7 jaar geleden
Het lijkt mij interessant om te weten of op dezelfde plek vergelijkbare aanrijdingen hebben plaatsgevonden. Dat lijkt mij niet onlogisch. Misschien is het tijd voor de wegbeheerder om de weg te versmallen om duidelijk(er) te maken dat er in iedere richting maar één rijstrook is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Aan de geparkeerde auto's te zien is het een tweerichtingsweg.
Bovendien, als afslaander had je het achteropkomend verkeer vrije doorgang moeten verlenen.
Je bent dus aansprakelijk.
(Lees meer...)
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Inhalen mag ook niet als jhe daarbij het overige verkeer hindert dus het antwoord is onvolledig. Daarnaast is het een weg met twee rijbanen.
De Kurhausweg in Den Haag is wel degelijk een weg met twee rijbanen, de weg wordt namelijk opgedeeld door een verhoogd middenstuk.

Ik heb het vermoedde dat je in de verwarring bent met rijstroken, dat heeft deze weg inderdaad niet en alleen bij het Kurhaus zijn twee voorsorteerstroken.

Dit wordt een pure verzekeringskwestie, beide hebben jullie een fout gemaakt, hij wil inhalen op het moment dat iemand wil afslaan, jij draait linksaf en daarbij hinder je het rechtdoorgaande verkeer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik zie nergens geparkeerde auto"s staan? Aan de linkerkant zie je duidelijk 2 rijstroken maar aan de kant van de politieauto/burea zie je geen rijstroken hoe kan dit dan duidelijk een tweerichtingsweg zijn?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik zie nergens geparkeerde auto"s staan?
De politie auto..., en bij de shell vederop aan de andere kant. hoe kan dit dan duidelijk een tweerichtingsweg zijn? Nou, de kant van de politieauto is de ene richting op, de kant van de shell de andere richting. Wat je had moeten doen is zo veel mogelijk links blijven als je links af wil slaan. Maar ja dat zal je nu zelf ook snappen.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Aan de zijde van het politiebureau is 1 rijbaan zonder rijstrook indeling maar wel breed genoeg om in te halen. Om te mogen inhalen is er totaal geen rijstrook indeling nodig, er moet alleen voldoende ruimte zijn en je mag de andere weggebruikers er niet bij hinderen. Zou er een rijstrook indeling benodigd zijn zou j op veel wegen fietsers niet mogen inhalen.
In de reactie van Maarten met de googlefoto is het een brede weg waar makkelijk 2 auto's naast elkaar kunnen rijden maar er zijn geen lijntjes.
In de praktijk betekent dit dat jij moet betalen voor zijn schade en hij voor de jouwe.
Jullie verzekeringsmaatschappij dus.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Recht doorgaand verkeer heeft altijd voorrang op afslaand verkeer ook als de verkeersdeelnemer die jou wil in halen terwijl jij wil afslaan.

ja het is in deze situatie raar geregeld maar de wegenverkeerswet zegt dit nu eenmaal hoe onlogisch dit ook mag klinken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Het is een weg met twee banen. Waar VS rijdt is de rechterkant met EEN rijstrook. Als er OP DIE PLEK sprake zou zijn van 2 banen, zou er wegmarkering aanwezig zijn, net als aan de overkant . Dit is niet zo.

Wil VS naar links of rechts afslaan, dan zal achterop rijdend verkeer moeten WACHTEN… maar omdat mensen tegenwoordig weinig geduld hebben , willen ze er langs. Dat is dus de ‘snek’. De ander, de aanrijder is de schuldige.

Antwoord
De andere auto moet wachten totdat VS afgeslagen is, ook al is of lijkt er , genoeg ruimte op de weg.
Vraagsteller heeft gelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding