ik heb een aanrijdinng gehad. Het gaat om een weg zonder markeringen en ik word van links geraakt terwijl ik een bocht neem. Wie heeft er gelijk?

Vorige week was ik aan het rijden met mijn auto langs de Kuthausweg in Den Haag. Dit was richting het centrum. Wanneer ik aan het rijden was wou ik links afslaan. Ik geef mijn richting aan naar links en maak een draai. Nadat ik dit doe zie ik dat een bestuurder die achter mij reed mij heeft geraakt aan mijn linkerdeur. Er was geen politie ter plaatse tijdens het invullen van het schadeformulier. De tegenpartij zegt dat het een tweebaansweg is en voor mijn mening is het een eenbaansweg. Je ziet verder geen lijnen of tekens op de weg het is gewoon een brede weg. (Naast holland casino) ik weet nu niet wie gelijk heeft en wat de verzekering hierover zal beslissen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan de geparkeerde auto's te zien is het een tweerichtingsweg. Bovendien, als afslaander had je het achteropkomend verkeer vrije doorgang moeten verlenen. Je bent dus aansprakelijk.

De Kurhausweg in Den Haag is wel degelijk een weg met twee rijbanen, de weg wordt namelijk opgedeeld door een verhoogd middenstuk. Ik heb het vermoedde dat je in de verwarring bent met rijstroken, dat heeft deze weg inderdaad niet en alleen bij het Kurhaus zijn twee voorsorteerstroken. Dit wordt een pure verzekeringskwestie, beide hebben jullie een fout gemaakt, hij wil inhalen op het moment dat iemand wil afslaan, jij draait linksaf en daarbij hinder je het rechtdoorgaande verkeer.

In de reactie van Maarten met de googlefoto is het een brede weg waar makkelijk 2 auto's naast elkaar kunnen rijden maar er zijn geen lijntjes. In de praktijk betekent dit dat jij moet betalen voor zijn schade en hij voor de jouwe. Jullie verzekeringsmaatschappij dus.

Recht doorgaand verkeer heeft altijd voorrang op afslaand verkeer ook als de verkeersdeelnemer die jou wil in halen terwijl jij wil afslaan. ja het is in deze situatie raar geregeld maar de wegenverkeerswet zegt dit nu eenmaal hoe onlogisch dit ook mag klinken.

Het is een weg met twee banen. Waar VS rijdt is de rechterkant met EEN rijstrook. Als er OP DIE PLEK sprake zou zijn van 2 banen, zou er wegmarkering aanwezig zijn, net als aan de overkant . Dit is niet zo. Wil VS naar links of rechts afslaan, dan zal achterop rijdend verkeer moeten WACHTEN… maar omdat mensen tegenwoordig weinig geduld hebben , willen ze er langs. Dat is dus de ‘snek’. De ander, de aanrijder is de schuldige. Antwoord De andere auto moet wachten totdat VS afgeslagen is, ook al is of lijkt er , genoeg ruimte op de weg. Vraagsteller heeft gelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100