Wat kan je doen om goed wakker te blijven als je midden in de nacht een lang stuk moet autorijden ?

En je super - moe bent ?

Zodat je niet achter het stuur in slaap sukkelt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wired X505 505 mg cafeïne 5000 mg Taurine

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wired_(energy_drink)

Mij meenemen;-) Ik 'kwebbel' je wel wakker Zorg voor voldoende frisse lucht en neem een paar goeie cd's mee! Drink op tijd een bakkie koffie of ander energiedrankje!

Ik rij iedere nacht en als ik moe ben, doe ik de ramen lekker los, de radio (of cd) hard aan, stoppen bij een benzine station, bakkie koffie en even 10 minuten een stukje lopen om een frisse neus te halen. Op die manier zou je de nacht moeten kunnen doorkomen en weer wakker worden. Zorg ook dat je wat te eten hebt en uitgerust vertrekt.

Wat bij mij altijd het beste werkt is een korte stop, even een kwartiertje de ogen dicht, en dan weer verder. Probleem met het 's-nachts rijden is namelijk niet alleen maar de lichamelijke vermoeidheid, maar voornamelijk ook de vermoeienis in de ogen. Je moet geconcentreerd kijken in het donker, en dat is geen probleem voor een uurtje, maar wel voor 6 of 8 uur. Ik rij regelmatig 1500km, start dan om 18:00 en rij door tot de volgende ochtend. Twee keer de ogen dicht (en dan ook echt even kwartiertje slapen, wekkertje van de mobiele telefoon zetten) en daarna weer fris verder met een bak koffie. Net alsof je lang geslapen hebt. Maar maak niet de fout om 1 uur of meer te gaan slapen, want dan ben je gebroken...

Op tijd stoppen, een frisse neus halen, of een bakkie / blikje energiedrank, en zo nu en dan ff 10 / 15 min. slapen.En geef aub aan je vermoeidheid toe als je begint te knikkebollen anders gaat het echt fout met het risico voor jou maar ook voor andere weggebruikers.

Gewoon een paar blikjes energiedrank mee. En voor de rit proberen te slapen.

Creëer het gevoel alsof je aan het uitgaan bent. Lekker dance music op en als je echt te slaperig wordt, dan moet je gewoon kei hard meezingen.

gewoon zorgen dat je van te voren voldoende rust hebt gehad en niet moe achter het stuur gaat zitten het is levensgevaarlijk als je zit te knikkebollen en als er iets gebeurt kun je ook medeweggebruikers verwonden dus neem je verantwoordelijkheid en ga niet rijden als je moe bent

red bull etc kan wat helpen,raampje open,washandje koud water in je gezicht.Al met al geen aanraders uiteindelijk trek je het niet,zo gebeuren meeste ongelukken het beste is af en toe een hazeslaapje hoeft zomaar 20 min half uurtje te zijn dat scheelt enorm.uiteraard al uitgeslapen aan rit beginnen helpt ook

'Hallo, we hebben een beller!' met jezelf spelen. Verzin twee personages waarvan de één de ander moet bellen om iets te vragen of te zeggen (b.v. Pino belt ET om te zeggen dat de telefoonverbinding met zijn planeet er uit ligt, verzin maar iets geks) en ga dan helemaal naspelen hoe het gesprek zich ontspint. Doe het met stemmetjes en al er bij. Kies uiteindelijk ook een winnaar van het gesprek. Onmogelijk om hierbij in slaap te vallen.

Bronnen:
eigen ervaring tijdens een eenzame...

Roken, radio aan en raam open!

Daar is maar 1 remedie voor. pauzeren. Direct als je moet wordt. Alle drankjes en muziekjes zijn schijnoplossingen. Ook frisse lucht.

Voorafgaande aan het uitje al zoveel mogelijk slaap verzameld hebben! En als je tijdens het ritje toch moe bent, gewoon stoppen en niet verder rijden!

Twee uurtjes rijden, kwartiertje pauze. Ook als je snel op je bestemming wilt zijn. Op het moment dat je merkt dat je ogen dicht dreigen vallen, de allereerste stopmogelijkheid gebruiken. Daar doe je een "powernap" van een kwartier (gebruik wel een wekker, je mobieltje bijvoorbeeld). Na dit kwartiertje slaap kan je er zeker weer een uurtje of twee tegen! Dit werkt niet eindeloos door, ga dus geen ritje van 1000 Km maken als je al moe bent.

Al die remedies zijn nep en onverantwoord. Elke arts zal dit bevestigen dat je beter een hazeslaap neemt van een halfuur dan knikkebollend het leven van andere weggebruikers en van jezelf in gevaar te brengen. Ik geef toe: iedereen pocht graag met zijn heroische machoverhalen : rotterdam - barcelona in twaalf uur non-stop en so what? Het Guiness record boek vermeldt het aantal gemutilleerde slachtoffers niet die in slaap gevallen zijn op een rechte baan en dat zijn er meer dan één per nacht.

Gewoon niet gaan rijden lijkt me het beste advies. Je bent toch met meer dan een ton staal op weg. Verlies je je controle erover heb je een best groot probleem. Moet ik overigens niet teveel de moraalridder uithangen want heb en zit zelf ook wel eens te knikkebollen achter het stuur. Raam open helpt maar tijdelijk. Harde muziek zelfde ding. Energiedrank en koffie zijn de beste opties. Je hebt tegenwoordig van die energy shots (kleine flesjes van Redbull en Burn). Gooi er 2 tegelijk achterover en reken maar dat je 3 uur lang door je auto stuitert met een gigantisch concentratievermogen.

supermoe en rijden staat gelijk aan superstom. Alle middelstjes om wakker te blijven zijn goed bedoeld maar je hoeft maar een paar seconden je ogen dicht te doen en je hebt een ongeluk waarbij je jezelf of een ander wat aandoet. Dan ben je dus ineens wel klaar wakker of nooit meer, om over de tegenpartij die jij wat aandoet maar te zwijgen.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/3700...
http://www.123video.nl/playvideos.asp?Movi...

koffie, muziek, energiedrink, als je maar blijft concentreren op de weg

Jezelf eventjes verschrikkelijk gaan schamen als je ondanks je lichamelijke staat, in je brik gaat stappen. Bedenken bij jezelf of datgene aan de andere kant van de autoreis zo fucking belangrijk is, dat je zulk risico zou aanvaarden. Kijken vooraleer je instapt of je alle polissen op tijd hebt betaald, onderweg een speech bedenken voor wat je gaat vertellen als je met je slaapdronken harses een gezin van 4 personen naar God rijdt. Gewoon lekker gaan rijden en mijn frustratie naast je neerleggen.... Nog meer goede raad?

Cruise control aan en gewoon gaan slapen :D hahaha , Nee zoals iedereen al zegt bakkie pleur , raampie open , meezingen op muziek! echt heel uitbundig mee zingen. water drinken(lekker koud!) want koffie werkt wel maar ook nadelig omdat het warm is :D en je kan ook iemand mee laten rijden haha :D

volle gas en dus veel te rap over de weg hotsen, met alle gevolgen vandien.........dus geen aan maar eerder een afrader, uitrusten op tijd is de boodschap, en wanneer je met 2 bent, elkaar bijtijds aflossen

Ga in ieder geval nooi warm eten.

Wat denk je zelf dat verstandig is.........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100