Hoe auto stationair laten lopen?

Hoe laat je de motor draaien als je die moet starten met de koppeling ingedrukt? Als je de koppeling laat opkomen gaat de auto rijden? Dus hoe kun je dan uitstappen en de motor aan laten om bijvoorbeeld onder de motorkap te kijken? Sorry als het een domme vraag is maar ik kan het nergens vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

De koppeling in zijn "vrij" laten staan, dan gaat de auto niet rijden. Toegevoegd na 7 minuten: Om te beginnen met rijden zul je de auto in zijn 1 moeten zetten [ of R voor achteruit ], doe je dat niet, dan staat de koppeling dus in zijn vrij en zal de auto blijven staan. Toegevoegd na 8 minuten: Vergeet ik nog : wel op de handrem zetten!

Niet de koppeling maar de versnelling zet men "vrij" .Meestal is dit de stand waarin de versnellingspook zich in het "midden" van de versnellingsbak bevind en makkelijk heen en weer te bewegen is. Wanneer je jezelf ervan verzekerd hebt dat dit het geval is en de auto op de handrem staat kun je hem gewoon zonder de koppeling aan te raken starten. Wanneer de motor aanslaat en draait en je verder niet aan de versnelling en koppeling komt mag je ervan uit gaan dat je mooi kunt prutsen,klussen en om de auto heenlopen zonder dat je jezelf op tragische wijze om het leven brengt. Echter zou ik met het kennisniveau betreffende motorvoertuigen die jou vraag impliceert heel ver uit de buurt blijven van alles wat draait en waar knoppen en handels op zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100