Hoe los ik het achterover hangen van een Mercedes Cklasse station op?

Probleem is dat de Mercedes Cklasse station (S202) uit 1998 nogal achterover hangt, helemaal als er ook nog eens passagiers achterin zit of een behoorlijke lading in de kofferruimte.

Zijn zwaardere veren of schokbrekers een optie en waar zijn die, betaalbaar te krijgen en betaalbaar te monteren?

Mercedes dealer is geen optie, die vragen 100euro per uur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je auto achterover hangt, zul je dat moeten zoeken in je achtervering. Je Mercedes c is uitgerust met schroefveren. De veren kunnen in de loop der jaren slapper geworden zijn maar ook gebroken zijn. Ook de ophanging zou ik goed (laten) controleren. Nieuwe veren lijkt mij de beste oplossing. Je zou hierbij nog kunnen kiezen uit zwaardere veren of progressieve veren (die bij meer belasting evenredig minder samendrukken) Zeker als je doorgaans passagiers of lading vervoerd. Hiervoor kun je je het beste laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf. Als je toch de vering gaat vervangen controleer dan gelijk de schokbrekers en vervang deze zonodig.. De zaak is nu toch gedemonteerd. Schokbrekers hebben geen invloed op de diepte van je vering maar zorgen wel voor demping tussen het geveerde- en onafgeveerde gedeelte van je voertuig. (Chassis en carrosserie) €100,00 per uur vind ik een absurd hoge prijs voor een garage. Dit moet voor veel minder kunnen. Als je via Google zoekt op de term 'Mercedes c vering' dan denk ik dat er best wel wat in je buurt te vinden is tegen een redelijke prijs. https://www.google.nl/search?q=Mercedes+C+achtervering&hl=nl&rlz=1T4ACAW_nlNL526NL526&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aNewVNXOD83naNjDgLgO&ved=0CDcQsAQ&biw=1093&bih=476 Succes en met vriendelijke groet, TX Toegevoegd na 2 minuten: https://www.google.nl/search?sourceid=navclient&aq=&oq=Mercedes+C+achtervering&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4ACAW_nlNL526NL526&q=mercedes+c+achtervering&gs_l=hp..0.41l10.0.0.0.2516...........0.

Neem maar gasschokbrekers van SACHS, dan is het probleem direct opgelost. Hoe zwaarder de belading is, temeer de gasdempers terugduwen. Toegevoegd na 3 minuten: Woon je in de buurt van Rotterdam, dan weet ik wel een oplossing voor de montage en de aankoop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100