Hoe zet ik mijn mistlampen van mijn kia picanto aan?

Kia picanto 2009. Heeft mistlampen aan de voorkant onder de koplamp units. Hier zitten daadwerkelijk lampen in en dus niet de loze ronde kapjes in de bumper. Ik heb aan de binnenzijde echter geen knopje om deze aan te zetten (hoort volgens mijn Duitstalig boekje links van het gevaren licht knopje te zitten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige uitvoering van de Kia Picanto hebben daar geen mistlampen zitten, maar de zgn. dag-rijverlichting. Die “MotorvoertuigVerlichting Overdag” (MVO) werkt alleen aan de voorzijde, en je kunt hem niet apart bedienen, want die is vanzelf aan als je rijdt. Hij gaat uit als je hetzij de koplampen (dus inclusief achterlichten; de gewone verlichting) aan doet, hetzij de parkeerlichten. En als de motor afslaat. In de uitvoering die destijds Super Pack heette en nu Business Line zitten daar wél mistlampen. Bron: https://www.gebruikershandleiding.com/Kia-Picanto/handleiding-5-476872.html#questions-bookmark (met name de vraag van 29-12-2013, wat verder naar onderen scrollen)

Ik heb deze handleiding in het NL gevonden op het internet. Op pagina 4-36 staat de (mist)verlichting. Misschien iets makkelijker te lezen dan de Duitse versie.

Bronnen:
https://www.gebruikershandleiding.com/Kia-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100