Kilometer teller auto.

Geeft de teller over de hele wereld kilometers aan of zijn het in amerika bijv mijlen die de teller aangeeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toen ik in Ierland in een huurauto reed zat daar een kilometerteller in met een grote cirkel met mijlen en een kleine cirkel met kilometers.

Antwoord: Minstens een mijlen teller en een km teller. Wettelijk is een mijl geen lengtemaat meer, maar mensen gebruiken vanwege het feit, dat ze moeite hebben zich aan te passen, nog veelal de mijl als lengtemaat. Anekdotes: In mijn jonge jaren gebruikte men nog vaak de el als lengtemaat. In Frankrijk moet je erg oppassen, want daar gebruikt men in de huizenhandel op het platteland even vaak de oude Franc, de nieuwe Franc als de Euro. Oude en nieuw francs worden gewoon aangegeven met Franc. Aan het getal moet de gebruiker weten waarvan sprake is. Er gaat een bekend grapje over Prins Bernard die met Prins Philip van de UK in zijn auto reed. Bernard zei bewust ik rijd nu 140, hij noemde niet km/uur, waarop Philip dacht dat ze 140 miles/hr reden. De goede man wilde het voertuig onmiddellijk verlaten.

toevallig gisteren nog gezien toen ik bij een garage was,een km teller met mijlen.ik hoorde ze berekenen hoeveel km er nu was gereden,dit moest worden berekend vanaf de km stand in mijlen ivm service beurten

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Een kilometerteller geeft de snelheid in kilometers aan en het verreden aantal kilometers in kilometers. Een mijlenteller geeft de snelheid en afstand weer in mijlen. Vaak heeft de mijlenteller ook een meelopende verdeling in km's, maar het blijft een mijlenteller, dus alles in mijlen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100