Is het mogelijk om een elektrische auto te ontwikkelen die zichzelf oplaadt?

Ik verwonder me altijd over het feit dat een elektrische auto bouwen zo moeilijk is. Kan het niet gewoon, net als een dynamo op een fiets, dat er een paar dynamo's op de assen worden gebouwd, waardoor de accu's zichzelf weer opladen? Of in ieder geval helpen met opladen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas: jouw principe gaat nooit werken (de al eerder genoemde onmogelijke perpetuum mobile). Zo goed als alle bewegende onderdelen (banden, dynamo, versnellingsbak etc) hebben last van wrijving. Wrijving is verlies van energie door warmte: voel maar eens aan je fietsdynamo na gebruik. Dus elke warmte-ontwikkeling in de auto betekent verlies; alle energie die als warmte verdwijnt komt niet ten goede aan de aandrijving (voortbeweging) van de auto. Langzaam loopt de accu dus toch leeg. Tenzij je een volledig wrijvingsloze motor, dynamo, banden etc weet uit te vinden, is een zichzelf opladende auto een utopie.

een soortgelijke vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/elektro-moter-wiel-draaien-meerdere.24719

Nee, het Perpetuum Mobilee werkt nog steeds niet, dus ook jouw gedachte gaat niet werken Toegevoegd na 1 minuut: Hieronder wat uitleg. Toegevoegd na 1 minuut: Hieronder wat uitleg.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile

Ja hoor, ze rijden al!

een perpetuum mobile is een utopie dus nee dat is niet mogelijk

Ook bij een fiets werkt dit niet. Als je een elektromotor monteert en een flinke dynamo, zal je zien dat de dynamo te weinig stroom levert om de motor te laten draaien, vooral omdat de fiets zoveel zwaarder loopt met de grote dynamo.

Heel kort samengevat, maar vanwege wrijving kan dit niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100