Mag je een auto gewoon voor de deur wassen ?

Ik was mijn auto's regelmatig gewoon in de straat (voor de deur)
Laatst zei iemand dat je er een boete voor kan krijgen, is dit waar, of per gemeente verschillend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lekker met een emmertje sop je auto wassen; het is een heimelijk genoegen van mening man. Maar zoals met veel dingen die leuk zijn, schept de overheid er een duivels genoegen in om het te verbieden. Autowassen op straat is milieubelastend. Daarom is het in steeds meer gemeentes taboe. Het alternatief is de wasstraat: zo’n gigantische installatie met zware, stroomvretende borstels, vele liters rondspattend water en chemicaliën. En vergeet het drogen niet. De autowasbranche zegt dat hun methode minder milieubelastend is. Hoe dan ook: op de naleving van regels moet worden toegezien, ook als het om een verbod op autowassen gaat. In sommige steden doen ze dat ook. Speciaal opgeleide ambtenaren rijden met oude, dieselgestookte busjes de hele dag stapvoets door de wijken. Op zoek naar de allerlaatste onverlaat met een emmertje sop.

Hier is het heel normaal (Utrecht) en nog nooit iemand zien ingrijpen, maar wellicht een gemeente verordering. Het beste is dus even de gemeente bellen voor de mogelijkheden.

Het mag officieel niet maar het wordt gedoogd,je krijgt er geen boete voor gewoon wassen dat ding

ja hoor, je doet er niemand kwaad mee. je geeft juist een mooi voorbeeld: kijk, hoe lekker schoon de auto wordt. wel dit: als het erg warm is kan er een waterverbod gelden dan mogen geen auto's gewassen met de tuinslang of er onnodig grasveldjes/privétuinen gesproeid als je dan je auto wast zou je een bekeuring kunnen krijgen. het ligt dus in feite aan x-treme weerstomstandigheden.

In Nederland is geen wetgeving die het zelf wassen van je auto verbiedt. Per gemeente kunnen echter extra regels gelden. Zo kunnen er gemeenten zijn waar in de APV (Algemene PolitieVerordening) is opgenomen dat je in die gemeenten NIET je auto op straat mag wassen. Er zijn ook gemeentes waar je op de meeste plekken wel je auto op straat mag wassen, maar waar dat niet is toegestaan binnen een waterwingebied. De grenzen van het waterwingebied zijn dan met borden aangegeven.

Nee hoor, je mag je ototje gewoon bij je voordeur wassen. Niks mis mee. Alleen geen olie bijvullen mag volgens mij niet. Of tewel olie op grond druppelen krijg je een boete ervoor, dacht ik.

vergeet het maar ik kreeg al jaren terrug een waarschuwing als ik het nog een keer doet € 60- bekeuring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100