Hoe werkt het lichtsein bij een Ford Fusion?

Tijdens het autorijden kun je een lichtsein geven door even het grootlicht aan te zetten. Bij alle auto's waarbij ik dit tot nu toe heb gedaan, kun je dus geen lichtsein meer geven als je al met grootlicht rijdt, want dan brandt het grootlicht al.

Onlangs reed ik voor het eerst in een Ford Fusion. De schaarse tegenliggers (het was een erg rustige weg, dus er kwam maar af en toe een tegenligger voorbij, en er waren geen meeliggers) gaven lichtseinen, dus ik dacht: misschien rijd ik wel met grootlicht.

Om dat te testen probeerde ik, toen zo'n tegenligger voorbij was, een lichtsein te geven. Dat lukte, dus ging ik ervan uit dat ik dan geen grootlicht zou voeren.

Pas enkele seinende tegenliggers later ontdekte ik dat het met een Ford Fusion wel degelijk mogelijk is een lichtsein te geven, ook als je al met grootlicht rijdt.

Hoe werkt dat?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat op dat moment even het dimlicht bijgeschakeld wordt, zodat men toch een duidelijk verschil kan waarnemen. Maar het is inderdaad iets dat je niet vaak probeert! Ik vind het persoonlijk wel passen bij een auto die 'fusion' heet. Je versmelt het dimlicht met het al aanwezige grootlicht zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100