Kan ik iets maken tegenover de autodealer?

Twee weken terug heb ik een auto gekocht uit 1996. Hier heb ik 450 euro voor betaald. Ik wist dat ik voor deze prijs er op kon rekenen dat er vroeg of laat wel iets stuk zou gaan. Maar iets als dit had ik niet verwacht.

Ik kreeg vandaag een lekke band. Toen ik de reserveband wilde pakken, was deze ook lek en helemaal versleten. Bij de bandenwinkel schrokken ze van wat ze zagen. De banden waren 18 jaar oud en één band was zelfs ouder dan de auto zelf. Die band zat dan ook verkeerd om zodat je het jaartal niet kon zien. Ook zat er een band van een kar onder, waardoor de auto scheef reed wat voor extra slijtage zorgde. Ik heb die band naast een andere band gezien en hij was wel 3/4 centimeter hoger. Ik heb 2 nieuwe banden gekocht. Eén voor de 'kar-band' en één voor de lekke band. De andere twee ga ik vervangen als ik de APK goed doorkom.

Nu is mijn vraag, kan ik iets tegenover de dealer? Hij zou mij toch redelijke banden moeten geven? Dat ze te oud zijn, daar kan ik nog wel mee leven en daar zou ik verder geen gedoe van maken.. Maar een hele verkeerde maat! Dat kan toch niet? Hij zou dit toch gewoon op orde moeten hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt er een beetje aan. Jij hebt ook de plicht om het te controleren voor je het koopt. Is het je dan niet opgevallen tijdens de koop? Ik lees ook dat je nog een APK moet doen. je had minstens als voorwaarde kunnen stellen dat de auto al door de APK heen was. Ik denk dat je pas de dealer verwijten kan maken als je zelf ook alle zorgvuldigheid hebt betracht.

Ik vind dat als je een auto van €450,- koopt je kan verwachten dat het helemaal niets is. Ik zou niet eens in een auto van dat geld durven zitten. Je snapt zelf toch ook dat je niets hoeft te verwachten van zo'n auto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100