Ben gezakt omdat ik op prive-terrein met examinator heb gedraaid. Mag dat of mag dat niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar mag dat dus niet, anders was je niet gezakt. Toegevoegd na 35 minuten: Nu snap ik de vraag, had hem verkeerd gelezen, ik dacht dat je vooraf aan het oefenen was met je examinator. Je mag een privé-terrein niet gebruiken om te keren, alleen de openbare weg! Jammer dat je het niet hebt gehaald.

Vraag is: Heeft hij jou gezegd dat je daar moest draaien? Dan zou je kunnen proberen het aan te vechten onder het motto: "Uitlokking" Maar vervelend joh, als ik eerlijk moet zijn... ik wist niet dat het niet mag.

Je bedoelt waarschijnlijk dat je moest keren op de weg, en dat je tijdens je keermanoeuvre even een oprit of zoiets hebt gebruikt die privéterrein is. Dat mag inderdaad niet. Je mag niet zonder toestemming privéterrein oprijden, ook niet als dat "slechts" is bedoeld om even snel te keren. Of deze fout voldoende is om je te laten zakken, is iets dat de examinator bepaalt. Vaak hangt het af van de rest van je rijgedrag. Als je verder perfect rijdt, mag je best een fout maken, mits die fout de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt. Als je rijstijl echter goed genoeg, maar wel wat magertjes is, kan zo'n fout de doorslag geven, en reden zijn om je definitief te laten zakken.

In tegenstelling tot de eerdere antwoorden: privéterrein, zolang niet afgescheiden door een hek of duidelijk bord, hoort bij de openbare weg en mag je op rijden. Daar mag je dus ook op keren! Waarom je dan toch gezakt bent, weet ik niet. Daarover zul je duidelijkheid bij de examinator moeten vragen.

Een examinator zal spreken in termen als: eerste gelegenheid links, rechts of keren. Niet ga daar keren, Indien jij gebruik gemaakt heb van een wegdeel wat niet voor openbaar verkeer openstaat dan kan dat mis zijn ja.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100