Hoe krijg je een mercedes uit P met een lege accu?

Een Mercedes B klasse staat in zijn P, en de accu is leeg. Ooit heb ik gehoord over een accessoire accu onder de bestuurders stoel, echter kan ik niks nuttigs vinden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de accu echt alleen maar léég is: starten met startkabels en een hulpaccu, en onder het rijden opladen. Benodigd: een fles inwendige brandstof voor de eigenaar van de hulpaccu. Als de accu bovendien niet meer goed is, zult u een vervangende accu moeten kopen. Misschien kunt u bij een sloperij een gebruikte kopen, maar dan is de vraag of u die gok aan wilt. Vroeger of later moet u hier dus wel wat geld in steken. Tenslotte: Ik kan me voorstellen dat u hierover de P in heeft. Bij een accubedrijf zien ze u met _lood_ in de schoenen graag komen. Toegevoegd na 9 uur: Mijn antwoord slaat de plank mis, doordat ik de vraag verkeerd begrepen had! Uitleg in de 'reacties' hieronder.

Mijn ervaring is dat je na aansluiten van de accu van de hulpauto op de lege accu van de hulpbehoevende auto eerst een half uur of zo de motor van de hulpauto moet laten draaien om de lege accu al enigszins op te laden en dan pas dan de "zielige" auto proberen te starten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100