mag jevan schakel wagen overstappen op automaat en na hoeveel tijd mag dat

rijbewijs b schakel mag je dan wel automaat rijden en hoe lang duurt het voor dat mag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, maar andersom niet. Als je afgereden hebt in een automaat moet je een bepaalde tijd ervaring hebben om naar een handgeschakelde auto over te stappen.

In principe mag iemand die een rijbewijs B heeft zonder restricties gewoon in alle soorten b-rijbewijs-voertuigen rijden. Ikzelf ben ook "gewoon" met mijn schakel-rijbewijs in een automaat gestapt. Andersom is echter een ander verhaal. Als je geen examen hebt gedaan in een schakel-auto mag je ook niet daarin rijden.

Volgens mij is daar geen tijd aan gebonden. Als je je rijbewijs B hebt behaald in een schakelwagen, mag je ook automaat rijden.

Met een regulier rijbewijs B mag je overstappen op automaat, wanneer je wilt. Andersom mag niet. Je moet dan zelfs opnieuw een examen doen. Zie bron.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ver...

Ja, dat mag. Je mag van een schakel wagen overstappen op een automaat. Hieraan is geen tijdslimiet gebonden. Andersom weet ik niet maar dat was ook niet de vraag.

Vroeger mocht je met een automaatrijbewijs dat ouder was dan een jaar inderdaad in een schakelauto rijden, maar dat was voor 1984. Tegenwoordig moet je, wil je je automaatrijbewijs omzetten in een volledig rijbewijs B, opnieuw praktijkexamen doen. Maar als houder van een automaatrijbewijs hoef je dan geen theoriecertificaat te overleggen. Dat scheelt weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100