Waarom zit het benzineklepje niet bij alle auto's aan dezelfde kant?

Wat is de reden dat er verschil is in aan welke kant de benzinedop geplaatst is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heeft/had soms wel een 'achtergrond'. Gaat het om een auto die ontwikkeld is voor rechtsrijdende landen, dan is de kans heel groot dat de tankklep ook aan de rechterkant zit. Waarom? Omdat vroeger de tankstations gewoon langs de kant van de weg stonden en als je klep dan rechts zit kan je makkelijk tanken.... Toegevoegd na 4 minuten: Engelse & Japanse merken zijn traditioneel meer gericht op 'de verkeerde' kant rijden. Daar tref je nog vaak de klepjes links aan.

Dat ligt er gewoon aan wat de frabrikant het beste uitkomt, Bij Jaguar heb je aan beide zijden van de auto eentankingang, maar goed die heft dan ook twee tanks.

Dan doen ze expres niet. Want zoals het nu is kunnen de pompen bij het benzinestation aan beide zijden benut worden.

De tankdop mag niet aan de kant van de uitlaat zitten, dit vanwege eventueel morsen van benzine bij het tanken). Bij Europese auto’s zit de dop meestal aan de rechterkant , omdat de stoep tevens aan de rechterkant is. Men is uitgegaan van de positie van de oude benzinepompen waar men alleen aan de stoepkant kon tanken en ook uit veiligheidsoverwegingen m.b.t. overig verkeer aan de linkerkant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100