Waarom gaat de ene auto links boven in de achteruit en de andere rechts onder,dit had toch beter een standaard handeling kunnen zijn .?

Nu reed ik in zijn 4 tegen een ander op de parkeerplaats terwijl ik dacht achteruit te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Da's een beetje dom, hé? Maar waar de achteruit zit bij een auto is afhankelijk van wie de versnellingsbak gebouwd heeft. Er zijn versnellingsbakken met 4 versnellingen maar er zijn er ook met 5 of 6. Het is maar net waar de fabrikant de schakelstang in de bak monteert.

Er zijn volgens mij geen auto's meer die je in de achteruit kunt zetten zonder de vergrendeling te overbruggen. Dat je dit niet hebt gemerkt, is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk. Maar over standaardisatie: er bestaat geen standaard omdat iedereen wat anders wil. Als alle auto's hetzelfde moesten zijn, reden we nu nog steeds in een LADA, een tijdloos model waar ze vergeten zijn om enig comfort, smaak of plezier in te stoppen. In deze auto zat alles op dezelfde plek, ongeacht welk bouwjaar je had. Gelukkig zit de wereld anders in elkaar en hebben we verschillen, onderscheid tussen de merken, verschillen in kwaliteit en in eigenschappen, in comfort, snelheid, weggedrag en uiterlijk.

Het staat bijna altijd op de pook aangegeven. Vroeger was er nog meer variatie, de 1e versnelling van de lelijke eend zit op de plaats waar bij de meeste auto's de 2 zit. Misschien zou een automaatje wat voor je zijn :-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100