Kan een kleine toevoeging motorolie (a 150 ml) schade brengen aan de motor?

Heb ooit eens gehoord dat dit goed zou wezen, maar is dit een fabeltje of een feit.

Toegevoegd na 2 minuten:
En dan bedoel ik toevoeging in de brandstoftank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet wat de gevolgen zijn bij een benzine motor. Als dieselrijder voegde ik vroeger regelmatig olie toe aan mijn brandstof, dit zou de werking van de injectoren ten goede komen of dit waar is of niet is moeilijk te controleren, maar schade veroorzaken doet het zeker niet. Een dieselmotor kan mits een aanpassing (voorverwarming van de brandstof) op plantaardige olie rijden in plaats van op diesel. Zonder een aanpassing zelfs op een goed gemengd (eerst olie dan tanken) mengsel van 50/50 (olie/diesel). Ook dit geeft geen schade.

Vroeger wel. Met de huidige techniek is het niet nodig, zelfs slecht voor de techniek die zorgt voor schonere uitlaat gassen. Die raken ontregelt en gaan stuk.

Als je eens wat te veel motorolie in de motor van een auto laat lopen dan is dat heus niet erg. Je kunt beter wat te veel olie in het carter hebben dan te weinig want dan heb je kans dat de smering niet meer voldoende is en dan gaat de boel stuk. Olie die teveel in het carter zit kan er ook niet uitlopen of spatten en de smering blijft toch optimaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100