wie is verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt met die auto op mijn naam?

een vriend van mij wil dat ik tijdelijk de auto op mijn naam zet maar heb geen rijbewijs,mijn vraag is ben ik verantwoordelijk mocht er wat mee gebeuren?terwijl hij de verzekering betaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om antwoord te geven op jouw vraag; Jij bent dan in principe verantwoordelijk voor de auto, het is immers dan jouw auto en jij zou moeten weten wat er mee gebeurt. Het kan natuurlijk zijn dat je er echt niets aan had kunnen doen, maar je zult in eerste instantie aangesproken worden. Maar als je zegt dat je nog geen rijbewijs hebt, dan kan er helemaal geen auto op je naam worden gezet. Hiervoor moet namelijk een rijbewijs op jouw naam staan. Bovendien zou je je, zoals al in de reacties staat, moeten afvragen waarom je 'vriend' dit überhaupt van je vraagt.

Degene die de auto bestuurt is verantwoordelijk als er iets gebeurt. Verkeersovertredingen, welke zijn waargenomen m.b.v. camerabeelden, zullen op naam van de eigenaar komen. De eigenaar hoeft niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-doen-als-ik-een-auto-of-ander-voertuig-wil-kopen.html

Moet je zeker niet doen! Ik ken een aantal mensen die diep in de schulden zijn geraakt omdat andermans auto op hun naam stond en ze daarna allemaal overtredingen hebben gemaakt. Ik weet niet hoe hecht jullie vriendschap is en hoelang jullie elkaar al kennen, maar mijn advies is om het vooral niet te doen!

Bronnen:
Ervaringen van vrienden en kennissen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100