Op welk moment moet je je knipperlicht aanzetten (bij meerdere afslagen kort na elkaar)?

Als je op een weg rijdt met een aantal afslagen kort achter elkaar, en je wilt bijvoorbeeld de derde afslag naar rechts. Wanneer moet je dan je knipperlicht naar rechts aanzetten (als je bijvoorbeeld 80 km/u per rijdt). Als je niet zo hard rijdt, kun je wachten tot vlak voor de afslag, maar als je harder rijdt, is het dan niet veiliger om al eerder je knipperlicht aan te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Net zo ruim van tevoren als anders. De auto's achter jou weten dan dat je gaat afslaan. Dat dat pas bij de derde afslag is maakt niet uit daar ze toch zo dicht bij elkaar liggen. Deze situatie lijkt me trouwens zeldzaam voor te komen?

Voorbij de tweede afslag, zo ontstaan er geen vergissingen ook.

Het doel van je knipperlicht is om andere weggebruikers duidelijk te maken wat je gaat doen. Als je richting aangeeft naar rechts, en vervolgens toch nog een aantal afslagen voorbij rijdt, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Een van rechts komende automobilist kan denken dat je daadwerkelijk rechts afslaat, en zelf de weg oprijden. Het veiligst is dus richting aangeven als je daadwerkelijk rechts afslaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100