Als de koppeling vervangen is en de motor gereviseerd, is dat dan een goed of slecht idee om een dergelijke occasion te kopen?

Ik ben op zoek naar een occasion en ik zag dat de koppeling van de auto al vervangen is, alsmede de motor gereviseerd. Aan de ene kant kom je niet voor die kosten te staan maar is het wel een goed teken als dit vervangen is, als dit een auto uit 2007 betreft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer een auto van 6 jaar oud al een motorrevisie nodig heeft en de koppeling vervangen moet worden, kun je er gerust vanuit gaan dat deze auto geen zuinige eigenaar heeft gehad. Waarschijnlijk is de auto zeer overbelast geweest. In dat geval kun je je ook afvragen hoe de staat is waarin de versnellingsbak zich bevindt, de schokbrekers, de wielophanging, remschijven/remtrommels. Bij overmatige belasting zijn deze onderdelen ook aan overmatige slijtage onderhevig. Ik zou deze auto dus niet kopen.

goed idee wand dan is ie hellemaal vernieuwd.

Je zou kunnen vragen waarom de motor gereviseerd is, het lijkt mij dat zo een jonge auto een revisie niet zomaar nodig heeft gehad. Ik zou persoonlijk goed vragen en/of rondkijken voor een andere

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100