Waarom zijn diesel auto's duurder in aanschaf dan een benzine auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier zijn verschillende redenen voor. Mede omdat de techniek complexer is dan die van de benzine auto. De auto is over het algemeen ook een stuk zwaarder waardoor er in de meeste gevallen stevigere (en dus duurdere) materialen voor gebruikt worden. Diesel auto's zijn over het algemeen beter uitgerust met opties (vaak standaard al) omdat deze vaak voor langere afstanden gebruikt worden en er dus meer behoefte is aan luxere dingen. Diesel auto's stoten iets meer CO2 uit dan benzine auto's waardoor de BPM inschaling iets ongunstiger is. Verder (al zal dit niet vlug bevestigd worden, door iemand) zijn dieselauto's iets robuuster en gaan ze minder vlug kapot en rijden veel meer kilometers (500.000 km is makkelijk haalbaar) hierdoor loopt een garage natuurlijk onderhoudsinkomsten mis die ze dan weer graag doorrekenen bij de verkoop. Maar nogmaals zal dit niet vlug bevestigd worden.

Omdat de motor veel robuuster is gebouwd Robby BB

Door de toegepaste techniek. Een dieselmotor heeft hogere verbrandings-einddrukken en moet dus sterker geconstrueerd worden. Verder zijn de verstuivers (tegenwoordig hoge druk injectoren) en de brandstofpomp (of commonrailsysteem) veel duurder dan de bougies of lagedruk injectoren van een benzinemotor.

Omdat het bpm bedrag op diesel auto's hoger is dan vergelijkbare benzine auto's. Het komt dus mede door het fiscale regime.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100