waarom is een geimporteerde auto goedkoper in aanschaf?

Ik kan een geimporteerde engelse auto kopen, rechtsturend.
Een soortgelijke auto, stuur links, en/of kmstand met dezelfde specificaties kosten hier vaak het dubbele in aanschaf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een reeds geïmporteerde auto met het stuur rechts moet wel stunten met de aanschaf prijs. Deze is namelijk minder gewild een rechtsgestuurde auto heeft volgens vele een hoop nadelen. In de praktijk schijn je er snel aan te wennen maar je blijft tegen problemen aanlopen. Zo heb je minder zicht met inhalen en je zult als je alleen bent achteruit de parkeergarage in moeten of door de macdrive anders kun je niet bij het loket. Verder zijn auto's uit andere landen veelal goedkoper omdat er nog geen (rest)BPM op verrekend zit (deze moet je betalen als de auto op Nederlandskenteken komt). Maar ook omdat het in landen zoals Duitsland iets normaler is om een nieuwe auto te kopen dan in Nederland. Dan moet de prijs lager zijn om mensen toch naar een 2e hands auto te lokken.

De Nederlandse belastingdienst pikt een graantje mee. Als je een auto importeert, is hij in beginsel een stuk goedkoper. Als je de B.P.M. er bij telt en de keuringskosten e.d. dan kom je heel aardig in de buurt van wat die auto hier in Nederland kost.

De prijs van een import auto is inderdaad lager dan een Nederlandse auto. Dit is vaak ook het geval als je de BPM er bij optelt. Dat geïmporteerde auto's slechter zijn dan Nederlandse auto's is een onzinverhaal om dure Nederlandse occasions te verkopen. Jaarlijks importeren meer dan 100.000 particulieren een auto uit Duitsland (zie statistieken RDW). De Belangrijkste reden om een auto te importeren is het kostenverschil wat vaak in de Duizenden euro's loopt.

Bronnen:
http://www.automotiveimport.nl/import-nieu...
http://www.automotiveimport.nl/import-nieu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100