Blijven oldtimers nou wel of niet belastingvrij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens het Regeerakkoord komt de oldtimervrijstelling per 1 januari 2014 te vervallen, waarbij gezocht wordt naar de mogelijkheid om het rijdend cultureel erfgoed te ontzien. In 2013 is de vrijstelling voor oldtimers nog van kracht. Alle auto’s die op 31 december 2011 al 25 jaar of ouder waren (eerste toelating vóór 1 januari 1987), blijven ook in 2013 vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting (MRB) en hoeven geen brandstoftoeslag te betalen. Oldtimers met een eerste toelating van 1 januari 1987 of later zijn alleen nog vrijgesteld van de MRB. Voor oldtimers op diesel of LPG moet wel de zogenaamde brandstoftoeslag worden betaald.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/be...

Blijven is blijvend ! Voorlopig wel ! Er is pas iets daarover instemming gebracht en ja het ziet er naar uit voorlopig wel . Met die verstande dat het financiële gat wat daardoor ontstaat weer opgebracht kan worden door de wegen belasting een iets je te verhogen . Als dat laatste is gelukt dan is het echt , voorlopig hè niks is blijvend zeker niet in de politiek .

Nog geen enkel plan uit het regeerakkoord is door de tweede kamer gekomen, laat staan de eerste kamer. Je kunt dus van geen enkel plan zeggen dat het zeker is dat het doorgaat. Wel is zeker dat ze dit plan gaan voorleggen maar daar moet gewoon, zoals alle andere plannen, over gestemd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100