Is het slecht voor ruitenwissers om over ijs op de ruit heen te gaan? Of zijn ze ontworpen om hier tegen te kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De rubbers van de ruitenwisser zullen snel verslijten, deze zijn gemaakt om over een gladde natte oppervlakte gemaakt en nu ga je ze over een ruwe harde oppervlakte gebruiken, mede door de lage temperatuur (hard geworden rubber) zal het blad snel slijten. Ook de motor zal een behoorlijke tik krijgen, deze is niet gemaakt om zoveel kracht te moeten zetten met als gevolg dat deze snel kan door branden. In tegenstelling van de vorige beantwoorders kan ik je wel gerust stellen betreffende de raam, deze zal niet beschadigd raken, de motor draait reeds en de ruit wordt al enigzins verwarmd waardoor er een water laagje tussen het ijs en de ruit ontstaat, daarbij is het ijs niet hard genoeg om glas te kunnen beschadigen.

Dit is er erg slecht voor. ook voor je ruit trouwens.

Erg slecht. Als het ijs nog erg hard is kan je zo krassen maken in je ruit. Door dit veel te doen komt ook het rubber los van je ruitenwissers

nog afgezien van de vorige antwoorden: over ijs heen gaan en krassen, het probleem begint dubbel als ze vastgevroren zitten en het motortje draait zich kapot, omdat er geen beweging in te krijgen is! als dat gebeurt kan je alles gaan vernieuwen: kapot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100