Sugesstie's voor een snelle goedkope zuinige auto?

Hallo, ik ben opzoek naar een snelle goedkope zuinige auto. Ook al weet ik dat dit eigenlijk niet echt mogelijk is wil ik het toch zo goed mogelijk proberen. Ik heb al gezocht naar een peugeot 205 Gti of Peugeot 106 XSI dat zijn wel leuke auto's maar die verbruiken iets te veel gemiddeld 1:11 mijn vraag is of er vergelijkbare auto's zijn met minder verbruik.

Mvg,

Weet jij het antwoord?

/2500

De Suzuki Swift Sport is een snelle leuke auto. De 1.6 heeft 125 PK met een gemiddelde verbuik van 7,2 l/100km. Dit is 1 op 16,1 Buiten de bebouwde kom, en 1 op 11,1 binnen de bebouwde kom. Als je veel snelweg moet rijden is dit een zeer intressante auto.

Natuurlijk een beetje afhankelijk van je budget, en wat je zoekt in een auto. Voor een snelle en redelijk zuinige auto is een Lotus veelal een interessante optie. Maar deze zullen gezien je zoektocht naar een 205 gti ver boven je budget liggen. Zelf heb ik ooit een Peugeot 206 1.6 gehad deze was behoorlijk snel en reed zo'n 1 op 16. Ook binnen je waarschijnlijke budget vallend is een Citroën AX 1.4 deze heb ik ook eens gehad. De 1.4 lijkt vrij klein maar met een gewicht van 750 kg was deze behoorlijk snel en toch zuinig. Je moet bij de citroen dan ook geen hoge topsnelheid verwachten maar met stoplichtsprintjes was ik menig gepimpte golf te snel af. Het aanbod van een Citroen met een 1.4 liter is echter wel laag.

Bronnen:
http://auto.marktplaats.nl/citroen/6064981...

Een VW Lupo. Klein en licht, daardoor zuinig. Aardig rap autootje ondanks lichte motor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100