Kan je auto worden afgekeurd voor APK bij niet werkende achterruitwisser?

Ik heb een Ford Focus uit 2000.Nu werkt mijn achterruitwisser sinds enkele weken niet meer.Vandaag bij de dealer geweest, en daar kon men het zo 1, 2, 3 niet vinden.Tot mijn verbazing , toen ik wegreed, deed ie het ineens wel.Maar vanavond, toen ik boodschappen ging doen, deed ie het ineens weer niet.Bleek iets van dat die motor geen - signaal kreeg.
Begin september moet ie voor de keuring.Mijn vraag is: Kan mijn auto afgekeurd worden voor de APK wegens een niet werkende achterruitenwisser? De wissers voor doen het uiteraard wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee daarop wordt de auto niet afgekeurd. De achterruitenwisser behoort niet tot de te keuren punten bij een APK.

Bronnen:
http://www.apkkeuringseisen.nl/apkkeuring/...

De auto van mijn vrouw werd niet goedgekeurd omdat het knopje waarmee je de voorlichten in hoogte kunt verstellen het niet meer deed. Dus het zou mij niets verbazen.

Een werkende achterruitenwisser is geen APK punt. Sterker nog, veel sedans hebben geen eens een achterruitenwisser.

Is geen Apk afkeur. http://www.apkkeuringseisen.nl/apkkeuring/algemene-apk-keuringseisen Let wel, sommige regels zijn alweer verandert, meer hierover kunt u vinden op de site van het RDW. Is uw achterklep nog met de uitvoering van die koperen pennen die daarmee contact maken met de rest van de bekabeling? Volgens mij rechtsonder bij de rand van de klep en bij de drempel van de insteek zitten de koperen plaatjes waar ze tegenaan moeten komen. Op deze pennen wil wel eens aanslag zitten, deze kan je met staalwol of schuurpapier verwijderen. Ook even het gedeelte blankschuren waar de pennen tegenaan komen. Deze aanslag zorgt namelijk voor een slecht contact. Ook moeten deze pennen als je ze indrukt uit zichzelf weer terugveren. Doen ze dat niet kunt u gewoon dat blokje eruit trekken en goed schoonmaken, desnoods even inspuiten met kruipolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100