Auto opknappen en verkopen of in gebrekkige staat inruilen tegen een andere auto?

We willen graag onze auto verkopen, maar deze is niet helemaal in orde (kapotte katalysator, toe aan een nieuwe distributieriem, één kapotte schokdemper en hij valt af en toe tijdens het rijden uit). Nu zijn we in dilemma of we hem nog helemaal (of gedeeltelijk) moeten laten opknappen om hem te verkopen of dat we hem beter in deze toestand kunnen inruilen tegen een andere auto. Geld om in een nieuwe auto te investeren is er echter niet. De dagwaarde van de auto is momenteel 2546,- euro en de inruilwaarde is 1746,- euro (mits in goede staat).

De auto is een Volkswagen Golf 1.4 16V en heeft 115.000km gelopen.

Wat kunnen wij in onze situatie het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer een goede inruildeal te maken, als je een andere auto koopt. Nu nog geld steken in je huidige auto is niet verstandig. Dit geld verdien je niet terug. Vervangen van de distributieriem en schokdemper zijn beste dure klussen. Als je er toch voor kiest om deze onderdelen te gaan vervangen en om de auto na te laten kijken in verband met de uitval tijdens het rijden, dan kan je beter nog een hele tijd door blijven rijden met deze wagen en geen andere auto aanschaffen. Alleen dan kan de gedane investering rendabel zijn.

De auto als opknapper verkopen, je zult er dan rond de 1.000 voor krijgen wat ik erg weinig vind voor een Golf 4 met zo weinig km's. Maar de reparaties die je noemt zijn juiste de dure en lopen in totaal met gemak op naar 1.500 euro. Op de aan te kopen auto kun je een aardige korting bedingen omdat je niets inruilt.

Ha, die Lotte86; Inruilen is momenteel een drama vanwege de slechte verkopen en de te grote voorraden van tweedehands auto's bij de handelaren en dealers. Ik zou de gebreken aan de auto verhelpen en deze particulier proberen te verkopen. Dat levert vrijwel zeker meer op dan inruilen, maar kost wel wat geduld en inspanning. Ook valt er zonder inruil bij aanschaf van een andere auto vaak wat meer te onderhandelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100